Samsung Galaxy A7 review: een blits scherm is niet genoeg

Door


Uiterlijk

De Samsung Galaxy A7 is beschikbaar in drie kleuren, te weten een blauwe en gouden versie en een zwarte variant die wij testten. Het toestel meet 159,8 x 76,8 x 7,5 mm en weegt een slordige 168 gram. Het full hd+ display heeft een beelddiagonaal van 6 inch precies waarmee de scherm-toestel ratio uitkomt op een weinig indrukwekkende 74,4%. We zien dan ook rondom het scherm behoorlijke bezels, evenals afgeronde hoeken en randen.

Het design is verder weinig innovatief: we zien de bekende combinatie van twee glasplaten en een metalen frame. Het toestel komt ogenschijnlijk robuust over, al ontbreekt een IP-classificatie die een bepaalde mate van water- en stofdichtheid belooft. Ook over de handelbaarheid van het toestel zijn we overwegend tevreden. De telefoon ligt goed en stevig in de hand. Wel zit de behuizing erg snel vol met vingerafdrukken, al kan je die redelijk goed wegvegen op je broek.

Samsung Galaxy A7 64GB Black

Duim omhoog voor de scanner

Aan de rechterzijde van het toestel treffen we twee separate knoppen voor de volumeregeling alsmede een powertoets. Een aparte Bixby knop ontbreekt. De powertoets ligt als het ware in een inkeping in de behuizing omdat deze tevens dienst doet als vingerafdrukscanner. Samsung kiest hier dus voor de oplossing die Sony bij diverse toestellen lovende kritieken opleverde. De scanner werkt heel behoorlijk, met een minimale, maar merkbare vertraging. Wel is het van belang de hele inkeping van de toets met je vinger te bedekken. 

Aan de andere kant van het toestel vinden we de uit-prikbare simtray, waarin je naast twee simkaarten tegelijkertijd ook een micro-sd kaart kunt plaatsen waarmee je de 64 GB aan opslagcapaciteit kan uitbreiden. Achterop treffen we maar liefst drie camera's en een flitser, waarover later meer. De onderzijde biedt een combinatie van goed en slecht nieuws. De aanwezigheid van de 3,5 mm jack weten we zeker te waarderen, zeker nu veel fabrikanten deze aansluiting steeds vaker achterwege laten. De speaker is weliswaar mono, maar weet een heel behoorlijk volume te bereiken; de kwaliteit van het geluid houdt echter niet over, zeker wat betreft de balans tussen hoog, midden en laag en de details in die laatste. Evenmin enthousiast worden we ten slotte van de micro-usb aansluiting, die met 2019 om de hoek zo langzamerhand wel aan vervanging toe is. De meegeleverde lader die je hier op kan aansluiten heeft een maximaal vermogen van 10W (5V x 2A).  


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Samsung Galaxy A7 64GB Black

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

249,00 €

gem. 264,95 €
9 shops, 7x voorraad

Samsung Galaxy A7 64GB Blue

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

249,00 €

gem. 259,00 €
9 shops, 7x voorraad

Samsung Galaxy A7 64GB Gold

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

249,00 €

gem. 277,09 €
9 shops, 7x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*