Samsung Galaxy A7 review: een blits scherm is niet genoeg

Door


Camera

Bij dit onderdeel staan we stil bij de specificaties van de verschillende camera's die in de Samsung Galaxy A7 aanwezig zijn. Daarbij testen we in de praktijk de werking van de camera waarbij we onder andere een vergelijking maken met een vast referentietoestel. 

Samsung Galaxy A7 64GB Black

Cameratechniek

De Samsung Galaxy A8 2018 is aan de voorzijde uitgerust met een enkele 24 megapixel camera en een lens met een diafragma van f/2.0. Aan de achterzijde zien we niets minder dan een triple cameramodule bestaande uit een reguliere 24 megapixel sensor (f/1.7), een 5 megapixel 77° groothoek (f/2.2) en een 8 megapixel 120° ultragroothoek (f/2.4) exemplaar. Mede dankzij deze twee extra lenzen biedt de A7 de gebruiker een techniek die Samsung Live Focus noemt, in feite een portretmodus waarmee je kunt spelen met de scherpte-diepte. Ondersteuning voor optical image stabilization (ois) ontbreekt zowel aan de voor- als achterzijde. Video opnemen kan uiteraard wel, met een maximale resolutie van 1920x1080 (full hd) bij 30 fps. 


Camera app van de Samsung Galaxy A7

Cameratest

Bij elke smartphone die we bij Hardware.Info binnen krijgen doen we een vergelijkende cameratest met een vast referentietoestel. Op dit moment gebruiken we daarvoor de camera van de Samsung Galaxy S9+, wat ons betreft op dit moment een van de beste camera's die in een smartphone te vinden is. De S9+ is een high-end, en dus ook duurder toestel. Je kan natuurlijk niet zonder meer verwachten dat een camera van een (veel) goedkopere smartphone vergelijkbare prestaties levert, maar de lat moet ergens liggen om een goede vergelijking te kunnen maken.  

We nemen onder verschillende omstandigheden een foto met zowel de Samsung Galaxy A7 als de Samsung Galaxy S9+, waarbij we de resultaten naast elkaar leggen. In het eerste en tweede scenario schieten we plaatjes met beide toestellen in onze onverlichte fotostudio waarbij we de deur op een kier laten en we eerst geen, en vervolgens wel gebruik maken van de aanwezige flitsers.

Bij het eerste scenario zien we duidelijk het verschil tussen de lichtgevoeligheid van de sensor van de S9+ en A7, al is dat gezien het prijsverschil natuurlijk ook geen verrassing. 

Samsung Galaxy A7 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) zonder flitser

Met de flitser aan weet de A7 in ieder geval een bruikbaar plaatje voor social te schieten, maar veel meer is het niet. De foto grossiert in vergelijking met de S9+ in ruis en duidelijk minder dynamisch contrast.

Samsung Galaxy A7 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) met flitser

Als we in een uithoek van ons kantoor met voldoende licht voorhanden wat plaatjes schieten zien we nog steeds erg duidelijke verschillen. Ook hier is het plaatje van de A7 prima geschikt voor social maar aantoonbaar minder dan dat van de S9+, met name wat betreft scherpte en wederom dynamisch contrast.

Samsung Galaxy A7 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Buiten is het eigenlijk niet veel anders, de A7 laat zichtbaar minder details zien dan de S9+ en weet bovendien de kleuren minder gedetailleerd en natuurgetrouw weer te geven.

Samsung Galaxy A7 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Onder de streep stellen we vast dat de Samsung Galaxy A7 voor het prijspunt een redelijke camera heeft, maar ook niet meer dan dat. Leuke extra's zijn de groothoek en ultragroothoeklens, maar als wij mochten kiezen hadden we liever een wat betere sensor gezien. 


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Samsung Galaxy A7 64GB Black

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

249,00 €

gem. 257,99 €
8 shops, 6x voorraad

Samsung Galaxy A7 64GB Blue

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

249,00 €

gem. 257,00 €
8 shops, 6x voorraad

Samsung Galaxy A7 64GB Gold

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

249,00 €

gem. 271,00 €
8 shops, 6x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*