Samsung Galaxy A7 review: een blits scherm is niet genoeg

Door


Software

De Samsung Galaxy A7 is out of the box voorzien van Android 8.0, wat niet alleen betekent dat we met de vorige versie van Android te maken hebben, maar zelfs daarvan niet de meest recente variant - 8.1 - voorgeschoteld krijgen. Nog belangrijker dan de os-versie is het niveau van de beveiligingspatch waarmee geconstateerde gaten in de beveiliging van Android worden gedicht. Op de peildatum 28 november 2018 was het niveau van de beveiligingspatch 1 september 2018 - wat eveneens niet helemaal up to date te noemen is.

Android 8 Oreo

Net als bij eerdere versies zijn er in de nieuwste Android-editie tal van verbeteringen op de gebieden van stroomvoorziening en beveiliging doorgevoerd. Tevens komt Android 8.0 met een picture-in-picture optie en een feature die Notification Dots heet, waarmee je notificaties kan oproepen door een bolletje op een app-icoon in te drukken. Verder zijn er meer achtergrondbeperkingen voor locatie en wifi in te stellen en worden er kleurenspectra als AdobeRGB en DCI-P3 ondersteund.

Bovendien is het ook voor fabrikanten van smartphones die werken met een eigen schil dankzij Project Treble een stuk makkelijk geworden om Android updates uit te rollen. Onder Project Treble wordt het besturingssysteem voortaan namelijk modulair opgebouwd. Hierdoor moeten updates van Google's OS enkel in Android zelf worden aangepast en kan de eigen schil van de fabrikant ongemoeid blijven. Zodoende heeft een fabrikant in principe significant minder tijd nodig voordat het nieuwe firmware beschikbaar kan stellen aan eindgebruikers. Dit is goed nieuws voor gebruikers die een smartphone hebben van een fabrikant die een eigen skin hanteert - zoals Samsung, dat de A7 uiteraard heeft voorzien van de eigen TouchWiz schil.

TouchWiz

Het is een gegeven dat dit gepaard gaat met de nodige aanpassingen in Android, die Samsung-toestellen weliswaar een herkenbare en vertrouwde interface meegeven, maar natuurlijk ook de nodige ruimte en rekenwerk kosten en bovendien niet optioneel maar verplicht zijn. Zo biedt TouchWiz naast een aangepaste interface, diverse extra features en ongevraagd, vooraf geïnstalleerde apps. Deze apps, ook wel bekend als bloatware, worden zowel door de fabrikant zelf als derden ontwikkeld. Zo heeft Samsung bijvoorbeeld een eigen browser, virtuele assistent, rekenmachine en notitie app, maar installeert het standaard ook Facebook, LinkedIn en Microsoft Office.

Uiteraard vinden we ook op de A7 de beveiligingssoftware van Knox terug, evenals Samsungs eigen virtuele assistent Bixby, die je met Bixby Home, Vision, Reminder en Voice op allerlei manieren kan assisteren bij diverse taken. We schreven eerder bij de review van de Galaxy S9(+) uitgebreid over Bixby, mocht je er meer van willen weten. 


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Samsung Galaxy A7 64GB Black

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

249,00 €

gem. 257,99 €
8 shops, 6x voorraad

Samsung Galaxy A7 64GB Blue

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

249,00 €

gem. 257,00 €
8 shops, 6x voorraad

Samsung Galaxy A7 64GB Gold

Android 8, 64 GB, 6.0 inch, 2220x1080, 24 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

249,00 €

gem. 271,00 €
8 shops, 6x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*