AMD Radeon RX 590 videokaarten review: wie heeft Polaris het beste afgesteld?

Door


Geluidsproductie en temperatuur

We meten de geluidsproductie van videokaarten in onze geluidsdichte box met de meter op 10 centimeter afstand, schuin op de videokaart gericht. Tijdens de idle test wordt de videokaart vanzelfsprekend niet belast. De load test is gedurende een gemiddelde van 1 minuut gemeten aan het einde van de duurtest.

In idle staan de ventilators van alle drie de videokaarten stil, en komen we dus geen verschil tegen. Tijdens belasting komen Sapphire en XFX nagenoeg gelijk uit qua geluidsproductie, maar ondertussen is PowerColor een flinke bak luidruchtiger. Als we naar de duurtest kijken zien we waar dat door komt; de fabrikant van de rode duivel verkiest een lage gpu-temperatuur boven een lage geluidsproductie. De Red Devil houdt z'n hoofd koel met 65 graden, wat 10 graden koeler is dan de Sapphire Nitro en zelfs 15 graden ten opzichte van de Fatboy.


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*