AMD Radeon RX 590 videokaarten review: wie heeft Polaris het beste afgesteld?

Door


Duurtest

Nu de verschillende turbotechnologieën steeds geavanceerder worden, maakt het voor de uiteindelijke prestaties tijdens het gamen steeds meer uit of de koeling voldoende is om de kloksnelheid op een hoog niveau te houden. Immers, als de kaart na enkele minuten gamen te warm wordt en de klokfrequentie daalt, zullen ook de prestaties achteruit gaan. Daarom doen we sinds enige tijd ook een duurtest, die uitwijst of de behaalde prestaties ook na langere tijd gamen haalbaar blijven.

De Fatboy blijft bij de duurtest het snelste lopen, terwijl de Sapphire-kaart het juist 20 MHz rustiger aan doet en bovendien de kloksnelheid consistent weet vast te houden. Met de prestatiescore in het achterhoofd zien we opnieuw dat de Polaris-gpu veel meer profijt haalt uit meer bandbreedte dankzij een hogere geheugensnelheid dan uit een hogere kloksnelheid van de gpu zelf.


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*