AMD Radeon RX 590 videokaarten review: wie heeft Polaris het beste afgesteld?

Door


PowerColor Radeon RX 590 Red Devil

De Radeon RX 590 Red Devil van PowerColor doet net als voorgangers zijn naam eer aan. De rood-zwarte videokaart met hoekig ontwerp valt best op, waarbij de ventilators zelfs nog het minste in het oog springen. De bovenkant van de kaart springt echter een stuk minder in het oog, met een aluminium backplate waar vrij subtiel het logo op is verwerkt. De backplate is gedeeltelijk geperforeerd, en moet dus naast meer stevigheid ook een beter warmteafvoer geven.

PowerColor Radeon RX 590 Red Devil 8GB

De basisspecificaties van de Red Devil bestaan uit een kloksnelheid van 1576 MHz voor de gpu met boost en 2000 MHz voor het geheugen. Het koelblok van vijf heatpipes - vier keer 8mm en een 6mm - maakt zowel contact met de gpu als de stroomvoorziening en het geheugen. De ventilators met dubbele kogellagers beginnen met draaien zodra de gpu de 50 graden bereikt.

Er is op de PowerColor Red Devil een bios-schakelaar geplaatst, waarmee je ook een stillere bios kunt inladen. Verderop op het pcb vinden we ook nog een switch om de verlichting achter het Red Devil-logo op de kaart in- of uit te schakelen. De Red Devil is met 25,5 centimeter wat korter dan de andere twee, maar PowerColor heeft de dikte met 2,75 slots dan weer wat minder bescheiden gehouden.

PowerColor Radeon RX 590 Red Devil 8GB

De RX 590 Red Devil heeft als video-aansluitingen driemaal een displayport 1.4-connector gekregen, met daarnaast nog een enkele hdmi 2.0-aansluiting en een dvi-d poort. PowerColor adviseert minimaal een 600 watt-voeding voor de RX 590 Red Devil.


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*