Philips 276E8VJSB review: zo goed kan een instap 4K-monitor zijn

Door


Conclusie

De Philips 276E8VJSB is een instap ultra hd-monitor en met zijn prijs van 300 euro waren de verwachtingen niet heel hooggespannen. Alleen LG weet sinds een paar jaar een monitor met ips-paneel voor dit prijspunt in de markt te zetten, en zowel de 27UD58 en 27UD59 boden en bieden erg veel waar voor hun geld - maar het zijn wel duidelijk modellen met een paar compromissen. 

Eerlijk is eerlijk, ook deze Philips is niet perfect. Zo missen we node een in hoogte verstelbare voet, is er geen vesa-bevestigingspunt en de aansluitingen steken wat onelegant recht naar achteren. De basis zit erop qua aansluitingen, maar zaken als een usb hub hoef je niet te verwachten. Ook is er geen ondersteuning voor Freesync.

Echter, wanneer we de 276E8 nader gaan bekijken, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn. Het gekozen paneel is een modern exemplaar, zonder dikke randen, en voorzien van een uitstekend backlight in de 400 nits-klasse. De voet is van metaal en lekker stevig, er is duidelijk niet bezuinigd op de constructie (alleen dus op de ergonomie). De testresultaten zijn bijna over de hele linie van topniveau - niet alleen voor de prijs, maar voor het hele segment van 27-inch ips 4K-monitoren. En dat is een indrukwekkende prestatie. Onze voornaamste kritiekpunten: zelfs bij minimale helderheid is het scherm nog best fel, en de responstijden zijn niet bijzonder goed. 

De kleurweergave van de Philips 276E8VJSB is extreem goed. Kleurtemperatuur, kleurafwijking, verzadiging, grijswaarden, gamma: op elk punt kan dit scherm concurreren met veel duurdere modellen. Het is te hopen dat Philips ook aan grote vraag kan voldoen, en dan niet zijn toevlucht hoeft te nemen tot een minder goed paneel van een andere bron. Zoals wij het getest hebben is het niet alleen voor dit prijspunt, maar ook daarboven, een absolute aanrader. Eigenlijk zou een Great Value award van toepassing zijn, maar de uitstekende beeldeigenschappen leveren de 276E8 een Excellent Choice award op.


Philips 276E8VJSB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Philips 276E8VJSB

27 inch, 3840x2160, 163 ppi, IPS / PLS / AHVA, 60 Hz, HDMI, DisplayPort, 5 ms, 350 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

229,00 €

gem. 256,36 €
7 shops, 7x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*