Cooler Master MWE Gold voedingen review: kan een 80Plus Gold té goedkoop zijn?

Door


Conclusie

De Cooler Master MWE Gold-serie belooft efficiëntie en betaalbaarheid te combineren, zonder daarbij op stabiliteit in te leveren. De voedingen zijn voorzien van het 80Plus Gold-certificaat, wat hogere efficiëntie moet waarborgen. Qua prijs zitten deze Gold's duidelijk onder de concurrenten in het 80Plus Gold-segment, met 70, 82 en 90 euro voor respectievelijk het 550, 650 en 750 watt-model.

Cooler Master MWE Gold Full Modular 550W

Tegenover deze concurrentie hebben we gezien dat de Cooler Master's zich er gedeeltelijk mee kunnen meten. De efficiëntie en spanningsstabiliteit zijn in orde, maar in vergelijking met andere, duurdere voedingen vallen de geluidsproductie en met name de ripple toch wat tegen. Het zijn geen rampzalige scores, maar voor een relatief stevige maar in absolute termen niet heel hoge meerprijs zijn er andere opties in het segment die een fraaier totaalplaatje presenteren.

Feitelijk heeft Cooler Master de belofte van 80Plus Gold, die voornamelijk gaat over een bepaald efficiëntieniveau, waargemaakt, maar dat geldt niet voor de verwachting die je toch wel mag hebben van een voeding in deze klasse op andere vlakken. 

Cooler Master MWE Gold Full Modular 550W

Correctie 12:15: een eerdere versie van dit arikel stelde dat de MWE Gold voedingen gebaseerd zijn op modellen van Xilence, dat is niet correct. De genoemde voedingen van Xilence en deze van Cooler Master maken beide gebruik van hetzelfde platform van Huizhou Xin Hui Yuan Tech. Daarnaast is de conclusie iets genuanceerd.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*