802.11ax preview: eindelijk weer snellere wifi

Door


Conclusie

Het laatste woord over 802.11ax is zonder twijfel nog niet gezegd, de tests waar we vandaag over kunnen publiceren zijn eerder een vooruitzicht - maar dan wel erg fraai. Voor hardwareliefhebbers is er in elk geval alle reden om reikhalzend uit te kijken naar deze nieuwe standaard.

Met de twee Asus RT-AX88U's kregen we een veelbelovende eerste glimp van de kracht van 802.11ax. Op basis hiervan kunnen we niet anders dan stellen dat de vooruitzichten qua snelheid buitengewoon goed zijn, met gemeten snelheden van ruim 600 Mbit/s op 2,4 GHz en tot een duizelingwekkende 2009 Mbit/s op 5 GHz. En dit is met een van de eerste 802.11ax-producten, een standaard die momenteel nog niet eens volledig is afgerond. De ervaring leert dat naarmate een standaard langer ingeburgerd raakt, de erop gebaseerde producten nog fikse prestatiewinsten weten te boeken. Voorlopig is het nog wachten op ax-clients en meer routers voor we echt los kunnen gaan, maar deze eerste blik met de routers van Asus laat zien dat we ons wat dit betreft met recht mogen verheugen op het nieuwe jaar.

Asus RT-AX88U


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus RT-AX88U

Draadloos, 802.11ax, 1148 Mbit/s, 4804 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

368,00 €

gem. 369,90 €
8 shops, 7x voorraad

Dossier

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*