Aaneengesloten geluid: acht draadloze in-ears getest

Door


Plantronics BackBeat Fit 350

Plantronics deed ons een setje van de nagelnieuwe BackBeat Fit 350 toekomen. Op het moment van schrijven vind je deze in-ears voor een gemiddelde prijs van 92 euro in de Prijsvergelijker.

Plantronics BackBeat Fit 350 Black

Van alle deelnemers is de Fit 350 de enige die zijn verbindende draad heeft voorzien van wat extra bescherming in de vorm van een gevlochten kabelhoes, die prettig ruw aanvoelt. Ook de positie die de drivers op je oor innemen is in dit testveld onderscheidend: de drivers worden middels een rubberen haak over je oor gepositioneerd om vervolgens in je oor geplaatst te worden. Uiteraard handig om te voorkomen dat de set van je nek afglijdt tijdens beweging - ook als de doppen niet in je oren zitten - maar wel een extra contactpunt dus.

Of je dat laatste vervelend vindt of niet is persoonlijk, maar het materiaal is wel van dien aard dat wij redelijk gemakkelijk konden wennen hieraan. De oordopjes tenslotte hebben vaste vinnetjes, die niet in een komma-vorm lopen, maar een symmetrische lus vormen. Van Plantronics krijg je meerdere sets van diverse maten meegeleverd, zodat er altijd wel iets passends tussen zit.

De bediening is behoorlijk fors, met de standaardformule van twee volumeknoppen en een speel/pauzetoets. Tevens vind je hier de microfoon en de micro-usb voedingsaansluiting die keurig achter een hard plastic klepje is weggewerkt.

Hoewel er wel degelijk een Plantronics app voor diverse headphones te vinden is in de Play- en Appstore wordt de BackBeat Fit 350 momenteel niet ondersteunt. Gezien het feit dat deze set recent is uitgebracht kan het natuurlijk zijn dat dit op een later moment verandert. De geluidskwaliteit van de doppen is onder de streep redelijk, al missen we een deel van het laag. Om dit te compenseren ben je voorlopig dus aangewezen op een externe equalizer app.

Wat betreft de accu beweert Plantronics dat de BackBeat Fit 350 met minder dan 2 uur aan de lader volledig is opgeladen en daarmee tot zo’n zes uur lang toe kan. In onze praktijktest weet het device dat keurig waar te maken met een eindtijd van 6 uur 53 minuten. 

  • Plantronics BackBeat Fit 350 Black
  • Plantronics BackBeat Fit 350 Black
  • Plantronics BackBeat Fit 350 Black
  • Plantronics BackBeat Fit 350 Black


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*