Aaneengesloten geluid: acht draadloze in-ears getest

Door


Skullcandy XTFree

Van het in het Amerikaanse Utah gevestigde Skullcandy kregen we een setje XTFree Bluetooth Sport earbuds, die je voor een gemiddelde prijs van 100 euro in de Prijsvergelijker aantreft. De XTFree zijn zowel in het blauw als zwart verkrijgbaar met zowel de nodige skulls erop als opvallend gekleurde oordoppen en vinnetjes. Qua kleurstelling laat het zich het beste als een regenboog omschrijven, maar het doet visueel denken aan een bal die je krijgt als je verschillende gekleurde stukken klei met elkaar vermengt.

Skullcandy XTFree BT Black/Swirl

De drivers onderscheiden zich met een behoorlijk rechthoekig design. Op het draagcomfort heeft dat geen invloed, maar nochtans is dat niet erg goed. De in-ears drukken duidelijk voelbaar te diep in de gehooringang, vermoedelijk omdat de dopjes middels een soort bevestigingstussenstuk aan de drivers vastzitten. De vinnetjes die voor extra stevigheid moeten zorgen, houden je door de recht-toe-recht-aan-vorm ook na verloop van tijd bewust van hun aanwezigheid.

Tussen de drivers in loopt een platte kabel met de bediening, die groot genoeg is om lekker flinke knoppen voor de volumeregeling en speel/pauze te bevatten, maar voldoende compact om niet in de weg te zitten. Leuk detail is de schedel van het Skullcandy logo op de actie-toets. Datzelfde geldt voor de linker driver die aan de kop zijn kant een klepje heeft waarachter de micro-usb aansluiting voor het opladen schuilgaat. 

Dan blijven nog over de accuduur en de geluidskwaliteit. Om met de eerste te beginnen: volgens de fabrikant zou de XTFree het met een enkele lading zes uur uit moeten houden. In onze test weten deze in-ears echter niet verder te komen dan 3 uur en 47 minuten. Helaas is het met de geluidskwaliteit van de XTFree niet veel beter gesteld. Het geluid komt als een brei naar buiten waardoor details wegvallen, bovendien is de laagweergave dermate matig, dat deze afbreuk doet aan de beluisterde muziek.

  • Skullcandy XTFree BT Black/Swirl
  • Skullcandy XTFree BT Black/Swirl
  • Skullcandy XTFree BT Black/Swirl
  • Skullcandy XTFree BT Black/Swirl


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*