Aaneengesloten geluid: acht draadloze in-ears getest

Door


Inleiding

Lang niet iedereen kan anno 2018 nog een bedrade verbinding waarderen, gebruikers van headphones vormen daarop geen uitzondering. Het heeft dan ook een aantal flinke voordelen om je zonder draden te kunnen bewegen. Wij testen acht sets draadloze bluetooth in-ears.


De draadloze techniek die gebruikt wordt om headphones te verbinden met een afspeeldevice zoals een smartphone of een tablet is natuurlijk bluetooth. Deze techniek die zijn naam ontleent aan de legendarische Zweedse koning Harald Blauwtand en dankt aan de Nederlander Jaap Haartsen, leent zich bij uitstek voor energiezuinige verbindingen op korte afstand. Wat betreft de verbinding is het dus bluetooth dat de klok slaat.

De opdeling van het segment hoofdtelefoons daarentegen is aanzienlijk minder overzichtelijk. Zo je je niet alleen over-, on- en in-ears, maar ook nog het verschil tussen wireless en truly wireless. Hoofdtelefoons van het laatstgenoemde type zijn volledig losse doppen, die niet alleen met het afspeelapparaat, maar ook onderling via bluetooth verbonden zijn.

Aan deze categorie besteedden we eerder dit jaar uitgebreid aandacht in deze vergelijkingstest. Groter dan deze subcategorie zijn de ‘gewone’ wireless headphones, doppen die via bluetooth connectie maken met een afspeeldevice, maar met elkaar verbonden zijn via een ouderwetse draad. Deze draad heeft daarbij een belangrijke nevenfunctie: het houdt de linker en rechter driver bij elkaar en zorgt ervoor dat je ze om je nek kan laten hangen, in plaats van ze op te bergen in een case. Dat kan zeker tijdens het sporten of een onverwacht gesprek goed van pas komen.

De negen sets draadloze in-ears die we hier bespreken zijn haast zonder uitzondering zogenaamde sportmodellen. Voor die toepassing is dit type in-ears nu eenmaal populair, maar het laat onverlet dat je deze wireless in-ears ook prima in de urban jungle kunt gebruiken. We hebben getracht een zo breed mogelijk deelnemersveld bij elkaar te brengen, bestaande uit in-ears van diverse fabrikanten en met een prijsbereik van zo’n 80 tot en met 150 euro. Zodoende kwamen we uit op de volgende selectie:

WIl je alle specificaties en testresultaten nog eens rustig teruglezen, verwijzen we je graag naar de vergelijkingstabel die je hier kan vinden.

Een eerdere versie van dit artikel verscheen in Hardware.Info Magazine #5/2018. Neem een abonnement op Hardware.Info Magazine om als eerste onze beste, uitgebreidste artikelen te lezen en de gratis publicaties op deze site te steunen.


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*