Low-profile mechanische toetsenborden review: Corsair K70 MK.2 versus Roccat Vulcan 120 AIMO

Door


Conclusie

Waar low-profile mechanische toetsenborden tot voor kort nog enkel het domein van een paar nichemerken waren, liggen er nu opeens meerdere modellen in de winkels. Qua dikte - of eigenlijk gebrek daaraan - wint de Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire het nipt: met de pootjes ingeklapt is hij maar 2,8 centimeter hoog, waar een doorsnee mechanisch keyboard al snel richting de vier centimeter gaat.

De Roccat Vulcan 120 AIMO is met 3,1 cm nipt hoger, maar maakt wel gebruik van de meer op reguliere schakelaars lijkende Titan-switches, die prettig typen en aanmerkelijk meer travel hebben dan de low-profile Cherry-switches op het Corsair-toetsenbord. Door die kleine travel gaat een deel van het mechanische typegevoel verloren, al blijft de aanslag natuurlijk wel fijner en responsiever dan die van rubberdomes. Daar staat tegenover dat de platte K70 steviger in elkaar zit en we de iCUE-software beter kunnen waarderen dan Roccats Swarm-pakket.

Heb je de hoogte van mechanische toetsenborden altijd al een nadeel gevonden? Dan bieden zowel Corsair als Roccat nu goede alternatieven op een niveautje lager. Bekijk je de markt echter met een breder perspectief, dan zijn beide opties flink aan de prijs. Als je geen bezwaar hebt tegen het model van reguliere mechanische keyboards, kun je waarschijnlijk betere deals scoren voor verder zeer gelijkwaardige toetsenborden.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire

Toetsenbord, Qwerty US, Mechanisch toetsenbord

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

179,90 €

gem. 179,99 €
3 shops, 3x voorraad

Roccat Vulcan 120 AIMO

Toetsenbord, Qwerty US / ANSI, Mechanisch toetsenbord

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

160,00 €

gem. 160,00 €
2 shops, 2x voorraad

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*