Be quiet! Pure Power 11 CM voeding review: De 80 Plus Gold PSU wordt steeds goedkoper

Door


Conclusie

De Be quiet! Pure Power 11 CM-serie is ten opzichte van de Pure Power 10 een grotere verandering dan je misschien zou verwachten. Aan de behuizing en ventilator zie je niet veel af, en ook de gebruikte condensators zijn gelijk gebleven. Het zijn echter de promotie naar het 80 Plus Gold-certificaat en de twee jaar langere fabrieksgarantie die in het oog springen.

In de test blijkt de Pure Power 11 CM inderdaad een stuk efficiënter te werken dan zijn voorganger. Zowel bij lage als hogere belastingen doet de nieuwe Pure Power het duidelijk beter dan de oude. Ook op het gebied van spanningsstabiliteit en ripple zet Be quiet! hier keurige scores neer. De voedingen komen qua prestaties erg in de buurt van bijvoorbeeld de Corsair RMX en Seasonic Focus Plus Gold, en qua prijs is dat - niet geheel toevallig - ook het geval.

Be quiet! Pure Power 11 CM 700W

Is er dan helemaal geen minpunt te noemen? Dat wel, want de geluidsproductie had nog iets beter gekund met een semi-passieve ventilator om zo bij lage belasting echt stil te zijn. De ventilator van de Pure Power 11 CM zul je alsnog amper horen, maar het is een feature die de serie beter had kunnen onderscheiden van z'n concurrenten met de vergelijkbare prijzen in het achterhoofd.

Voor de prima prestaties in zijn prijssegment voorzien wij de Be quiet! Pure Power 11 CM-voedingen van een Excellent Choice Award.


Be quiet! Pure Power 11 CM 500W
Be quiet! Pure Power 11 CM 600W
Be quiet! Pure Power 11 CM 700W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*