Acer Nitro XV273K review: de eerste 4K 144Hz-monitor met Freesync

Door


Conclusie

Konden we vorig jaar schrijven 'eindelijk 4K in 144Hz', is het nu nog wat te vroeg om dat daar ergens 'betaalbaar' aan toe te voegen. Toch is de Acer Nitro XV273K een stap in de goede richting, want de prijs is fors minder dan de helft van de duurdere concurrenten. Wat ons betreft is het glas dus halfvol. Niet iedereen zal bereid zijn om de onvermijdelijke meerprijs voor hdr te betalen, een techniek die naar onze mening beslist een grotere investering rechtvaardigt, maar niet tegen elk bedrag. 

Vooruitlopend op de komende goedkopere 4K 144Hz-monitoren biedt Acer met de XV273K nu al de mogelijkheid om zo'n scherm in huis te halen, zonder dat er direct een tweede hypotheek hoef te worden afgesloten. Helaas schort het wel aan meer dan een paar aspecten als we kijken naar de testresultaten. Dat de hdr-verwerking er eerder voor het labeltje in zit dan dat je er wat van merkt is tot daaraan toe, maar de matige uniformiteit, clouding en kijkhoeken zijn echte tegenvallers, en de kleurafstelling had voor deze prijsklasse ook wel wat beter gekund. 

We kunnen het dus waarderen dat Acer een alternatief op de markt brengt voor wie echt nu 4K 144Hz wil, zonder de hoofdprijs te betalen, maar voor wie nog even kan wachten (en getuige de reacties onder onze reviews betreft dat een meerderheid van de lezers) adviseren we de kat nog uit de boom te kijken tot later dit jaar, wanneer een groeiend aantal schermen met vergelijkbare basisspecificaties op de markt moet gaan komen. Hopelijk kunnen we in de loop van 2019 de balans opmaken en dan definitief bepalen hoe deze vroege spruit van Acer zich verhoudt ten opzichte van de rest van de markt.

Acer Nitro XV273K


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Acer Nitro XV273K

27 inch, 3840x2160, 163 ppi, IPS / PLS / AHVA, AMD FreeSync, 144 Hz, HDR, HDMI, DisplayPort, 1 ms, 350 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

998,29 €

gem. 999,00 €
6 shops, 6x voorraad

Dossier

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*