OpenWRT op je router: custom firmware onder de loep

Door


Meer pret met elke LED

Wiens router op een prominente plek in de huiskamer staat, zal het fenomeen van de snel knipperende leds in de behuizing wel kennen. Bij hogere belasting en meer netwerkgebruik knipperen de lampjes op de router mooi mee om de activiteit te weerspiegelen, maar lang niet iedereen kan dit op prijs stellen. Enkele routers hebben vanuit de fabriek hardware- dan wel softwarematig de mogelijkheid om de leds aan te passen.

Netgear R7800 Nighthawk X4S

Bij OpenWRT is dit een standaardfunctie, zolang de hardware het ondersteunt. Zo kun je instellen dat géén van de leds mag knipperen, of per led bepalen of deze gebruikt wordt, en aan welke activiteit deze gekoppeld is. Heb je bijvoorbeeld een harde schijf aan je router hangen, dan kun je zelf kiezen welk lampje de activiteit hiervan toont. Handig voor als je de router op de boekenkast wat minder wil laten opvallen, of als je juist altijd wil aflezen hoe de zaken er voor staan.


Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*