23x Nvidia GeForce RTX 2070, RTX 2080 & RTX 2080 Ti videokaarten roundup

Door


Hardware.Info Prestatiescore

In de Hardware.Info Prestatiescore, het meetkundige gemiddelde van de resultaten die de videokaarten halen in de game-benchmarks, komen de voorgaande tests samen. We hebben de Prestatiescore gesplitst naar resolutie, en kijken bij de Turings naar wqhd en 4k.

De Prestatiescore op wqhd laat zien dat er verhoudingsgewijs meer custom-modellen van de RTX 2070 bestaan die sneller zijn dan de Founders Edition dan bij de RTX 2080 het geval is. Van eerstgenoemde gpu is de Armor hekkensluiter, die samen met de Windforce iets onder de Founders Edition van de RTX 2070 uitkomt. Sneller dan Nvidia’s eigen model zijn vervolgens de Gaming OC van Gigabyte, de Gaming Z van MSI, de PNY XLR8 Gaming OC en de Strix OC van Asus. De verschillen zijn bij deze kaarten alsnog minimaal.

Voor de RTX 2080 hebben we een iets groter aantal kaarten kunnen vergelijken, en daar valt juist op dat het gros qua prestaties onder de Founders Edition van die gpu uitkomt. Deze verschillen zijn daarbij overigens ook marginaal, en de Gaming X Trio van MSI en de Strix OC van Asus komen als enige boven de FE uit.

Net als bij de RTX 2070 videokaarten komt ook bij de RTX 2080 Ti de Founders Edition in de middenmoot uit. In deze reeks videokaarten is de Gaming OC van Gigabyte de iets langzamere kaart, terwijl de MSI Gaming X Trio juist boven het maaiveld uitsteekt qua prestaties.

Op 4k zijn de verhoudingen van de Prestatiescore niet heel anders. In de reeks RTX 2070-kaarten komen de Armor en Windforce opnieuw net iets onder de Founders Edition uit. Het is hier opnieuw de Asus Strix OC die nipt sneller is dan MSI en Gigabyte.

De RTX 2080-modellen komen in de Prestatiescore op 4k ook dicht bij elkaar uit. Hier zit de Ventus van MSI nog dichter op de Founders Edition dan op wqhd het geval was, en scoort de Strix OC twee procent hoger dan de FE, terwijl de langzaamste RTX 2080 in de Prestatiescore 3 procent achterloopt op de Founders Edition.

Bij de RTX 2080 Ti met bijbehorende versies is er in de 4k Prestatiescore een verschil tussen de twee snelste kaarten en de rest. Allereerst is er de Gaming X Trio, die hier vijf procent hoger scoort dan de Founders Edition. Bovenaan staat echter de Inno3D iChill Black, die zelfs zeven procent beter presteert dan de FE. Alle andere videokaart verschillen slecht één á twee procent van Nvidia’s optie.


Vergelijken

In deze review besproken 23 producten

  Meer producten (23)  

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*