23x Nvidia GeForce RTX 2070, RTX 2080 & RTX 2080 Ti videokaarten roundup

Door


Duurtest

Nu de verschillende turbotechnologieën steeds geavanceerder worden, maakt het voor de uiteindelijke prestaties tijdens het gamen steeds meer uit of de koeling voldoende is om de kloksnelheid op een hoog niveau te houden. Immers, als de kaart na enkele minuten gamen te warm wordt en de klokfrequentie daalt, zullen ook de prestaties achteruit gaan. Daarom doen we sinds enige tijd ook een duurtest, die uitwijst of de behaalde prestaties ook na langere tijd gamen haalbaar blijven.

De duurtest houdt in dat we Project Cars een half uur geautomatiseerd laten racen. In de tussentijd houden we de kloksnelheden en temperaturen in de gaten door ze elke seconde weg te laten schrijven naar een logbestand. Achteraf analyseren we die gegevens om tot de onderstaande grafiek te komen.

In de duurtest zien we behoorlijk grote verschillen tussen de verschillende modellen van 3D-chips. Allereerst de RTX 2080 Ti, waarbij de iChill Black van Inno3D op een haar na de 2 GHz core clock behaalt. Ruim 200 MHz lager eindigt de 2080 Ti Gaming OC van Gigabyte, wat een 11 procent lagere score in de duurtest betekent.

Van de RTX 2080's komt Asus bovenaan te staan, wat toe te wijzen valt aan de Performance bios waar deze kaart standaard op staat ingesteld. Dat is goed voor een kloksnelheid van 1966 MHz, meer dan 100 MHz hoger dan de langzaamste RTX 2080 van dezelfde fabrikant.

Bij de RTX 2070-kaarten zijn het zowel Gigabyte als Asus die in de duurtest op de hoogste snelheid uitkomen, beide op 1905 MHz. De Gaming Z van MSI blijft met 1890 MHz niet ver achter. Van Gigabyte doet de Gaming OC het met 1860 MHz opvallend veel beter dan de Windforce die op 1740 MHz uitkomt, en daarmee hekkensluiter is.


Vergelijken

In deze review besproken 23 producten

  Meer producten (23)  

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*