23x Nvidia GeForce RTX 2070, RTX 2080 & RTX 2080 Ti videokaarten roundup

Door


EVGA: FTW3 Ultra Gaming

EVGA voorzag ons van een enkele videokaart, de RTX 2080 TI FTW3 Ultra Gaming. Deze hele mond vol is het topmodel van de fabrikant, die op de TU102-gpu een koeler van behoorlijke omvang plaatst. De i/o-kant beslaat al drie slots (hoewel de kaart zelf 2,75 slots dik is), en de lengte komt uit op een volle 30 centimeter. Binnen deze afmetingen heeft EVGA een triple fan-opstelling gemaakt, waarbij de 92mm-ventilators gebruik maken van het zogenaamde hydro dynamic bearing, volgens EVGA voor het eerst op een videokaart toegepast. Dit type lager is zeer vergelijkbaar met de fluid dynamic bearing, de naam is enkel gekozen vanwege patenten. De iCX2-koeler is volgens de fabrikant tot 14 procent koeler en 19 procent stiller dan zijn voorganger, wat mede mogelijk moet zijn door bovengemiddeld nauwkeurige temperatuurmonitoring.

Qua uiterlijk maakt EVGA met de RTX 2080 TI FTW3 Ultra Gaming een opvallende nieuwe stap, want de shroud over het koelblok heen is doorzichtig, en de ventilators hebben aan de bovenkant kleine uitstulpingen in de vorm van het EVGA-logo. Van een afstand oogt het alsof er een lading waterdruppels op de fans ligt. Het uiterlijk is verder aan te passen door meegeleverde dan wel mee te bestellen covers over de shroud te plaatsen. Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar duidelijk wordt wel dat EVGA zich probeert te onderscheiden.

EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming 11GB
De RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming van EVGA

Verder valt op dat de kaart een biosswitch heeft (OC en normal mode), een fan-connector en een rgb-connector aan de achterkant. De NVLink-connector is dan weer vrij bescheiden weggewerkt met een simpel dopje, en ook de tweemaal 8-pins connector doet niet direct vermoeden dat we hier met een dergelijke high-end videokaart te maken hebben.

Klik hier voor onze uitgebreide losse review van de EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming


Vergelijken

In deze review besproken 23 producten

  Meer producten (23)  

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*