23x Nvidia GeForce RTX 2070, RTX 2080 & RTX 2080 Ti videokaarten roundup

Door


Nvidia GeForce RTX Founders Edition

Bij Nvidia zélf (lees: via de Nvidia website) kun je uiteraard ook nog altijd terecht voor de zogenaamde Founders Edition kaarten. Je betaalt er wat meer voor, maar dan krijg je wél de officiële Nvidia-koeler én een kaart die (voor het eerst) standaard overklokt is, al is dat bij de partnerkaarten ook vaak het geval. Bij de Founders Edition kaarten zien we een grote trendbreuk: waar Nvidia sinds jaar en dag gebruik maakte van windtunnel-koelers, vinden we bij de RTX 20-serie voor het eerst koelers met twee fans die rechtstreeks richting de gpu blazen, gelijk aan vrijwel alle koelers van Nvidia's partners.

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition

Volgens Nvidia zijn de nieuwe FE-koelers véél stiller dan die van vorige generaties en koelen ze tegelijkertijd beter. Dat mag geen verrassing heten, want dit ontwerp hanteren Nvidia's partners al jaren. De koeler maakt gebruik van een vapor chamber en - uiteraard - van heatpipes. Wat Nvidia bij de nieuwe Founders Edition ook heeft ontwikkeld, maar partners ook al jaren bij eigen ontwerpen bieden, is een gpu-stroomvoorziening die automatisch schakelt tussen 1 tot 8 actieve stroomfases om op die manier altijd een optimale efficiëntie te kunnen bieden.

Nvidia GeForce RTX 2080 Founders Edition

De Founders Edition RTX 2070-, 2080- en 2080 Ti-kaarten hebben op het i/o tweemaal displayport 1.4, een hdmi 2.0b-aansluiting, een dvi-d connector en usb-c voor VirtualLink. Om de kaarten van stroom te voorzien heb je bij de RTX 2080 Ti FE twee 8-pins peg-connector nodig, bij de RTX 2080 is dat een 8-pins en een 6-pins, en bij de RTX 2070 Founders Edition kun je al uit met een enkele 8-pins kabel.


Vergelijken

In deze review besproken 23 producten

  Meer producten (23)  

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*