23x Nvidia GeForce RTX 2070, RTX 2080 & RTX 2080 Ti videokaarten roundup

Door


PNY: XLR8 Gaming Overclocked Edition

Van PNY ontvingen wij een enkele videokaart, namelijk de RTX 2070 XLR8 Gaming Overclocked Edition. Deze kaart komt qua uiterlijk wat eenvoudig over, wat ook een voordeel kan zijn voor wie weinig poespas in de kast zoekt. Met een lengte van 23,4 cm is het bovendien een relatief kleintje. PNY stelt de TU106-gpu op zijn RTX 2070 in op een baseclock van 1410 MHz met een boost die 300 MHz hoger ligt. Het geheugen draait op standaardsnelheid, en de dual-slot kaart krijgt met een enkele 8-pins peg-connector een tdp van 185W mee. De fabrikant raadt aan om de RTX 2070 XLR8 met minimaal een 550 watt voeding te gebruiken.

PNY GeForce RTX 2070 XLR8 Gaming OC Twin Fan 8GB
PNY RTX 2070 XLR8 Gaming OC

De koeler van de PNY bestaat uit twee behoorlijk lange heatpipes die hun weg over de gehele kaart vinden en aan het uiteinde met een bocht weer terug komen. Nagenoeg het gehele pcb wordt bedekt met de koeler en zijn koelvinnen, maar de koeler is zelfs nog iets langer dan het pcb, waardoor dit nog ruim twee centimeter uitsteekt aan de achterkant. Er is gekozen voor twee 92mm-ventilators om de boel actief te koelen, maar een semi-passieve functie ontbreekt wel waardoor ze ook in idle zullen blijven draaien.

PNY GeForce RTX 2070 XLR8 Gaming OC Twin Fan 8GB
PNY RTX 2070 XLR8 Gaming OC

Op het i/o van de PNY komen we naast de twee displayports, hdmi-aansluiting en usb type-c connector ook opvallend genoeg een dvi-connector tegen. Naast de Founders Edition is deze XLR8 Gaming de enige kaart die deze aansluiting heeft meegekregen. Verder komen we op de zijkant nog een strip verlichting tegen rondom het 'GeForce RTX' logo, die wit van kleur is en niet valt aan te passen of uit te schakelen.


Vergelijken

In deze review besproken 23 producten

  Meer producten (23)  

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*