Inno3D GeForce RTX 2080 Ti iChill Black review: ultieme Turing

Door


Inno3D GeForce RTX 2080 Ti iChill Black

De Inno3D RTX 2080 Ti iChill Black is een watergekoelde videokaart. De kaart zelf valt qua afmetingen nog mee ten opzichte van de Founders Edition, maar je moet dus rekening houden met een radiator die ook nog in je behuizing geplaatst moet worden. Ook moet er rondom je moederbord wel wat ruimte zijn, want de zwart-grijze videokaart neemt net iets meer dan twee slots in beslag. Vanuit je voeding moeten er nog kabels lopen om de twee 8-pins peg-aansluitingen op de kaart te vullen. De fabrikant raadt minimaal een voeding van 650 watt aan, en het tdp van de iChill Black ligt met 335W precies 75 watt hoger dan de Founders Edition.

Inno3D GeForce RTX 2080 Ti iChill Black 11GB

Al die hitte van de videokaart wegvoeren doet Inno3D op de iChill Black dus met een waterkoeler, in dit geval gemaakt door Arctic. Het waterblok op de kaart zelf beslaat de gehele kaart, zodat naast de gpu ook het geheugen en de stroomvoorziening worden meegenomen. De waterpomp is er ook netjes in opgenomen, en zit op het uiteinde van de kaart weggewerkt onder de shroud.

De radiator is in een bijpassende donkergrijze kleur uitgevoerd en bevat twee Arctic P12 PWM 120mm-ventilators om de koeling compleet te maken. De radiator zelf is 3,5 centimeter dik en de slangen zijn 35 cm lang en verstevigd om knikken te voorkomen. Het systeem is net als bij andere all-in-one waterkoelers volledig gesloten, en zou onderhoudsvrij moeten zijn voor de gebruiker.

Een andere onderscheidende feature van de Inno3D iChill Black is een klein lcd-schermpje op de kaart. Gamen kun je daar uiteraard niet op, maar je kunt wel de kloksnelheid van je gpu tonen, net als de geheugensnelheid, gpu-temperatuur en het fan-percentage. Hiervoor moet je de Inno3D-software installeren op je systeem. Helaas is het niet mogelijk om het scherm zelf aan te sturen om iets anders te tonen, je bent dus gebonden aan een vaste loop van animaties. In het filmpje hieronder kun je dit zelf bekijken. Omdat het schermpje aan de onderkant van de videokaart zit, ligt het erg voor de hand om deze videokaart te gebruiken in combinatie met een pci-e riserkabel. Zo kun je de iChill Black haaks voor een window plaatsen om het lcd-schermpje volledig tot zijn recht te laten komen.

Anno 2018 kan een high end videokaart niet meer zonder rgb, en de Inno3D RTX 2080 Ti iChill Black is daar geen uitzondering op. Het logo (iChill Black) op de zijkant is voorzien van rgb, wat middels software is aan te passen naar eigen smaak. De rgb valt weliswaar een beetje naar de achtergrond als je dit vergelijkt met het geplaatste display, zowel in formaat als helderheid. Toch is het voor de volledigheid goed dat Inno3D hier rgb heeft geplaatst, omdat deze zijde in een conventionele atx-behuizing veel meer in het zicht is dan het genoemde display.

Op het i/o van de iChill Black komen we ten slotte driemaal displayport 1.4 tegen, evenals een enkele hdmi 2.0b en usb type-c aansluiting. Laatstgenoemde heeft net als bij andere RTX-kaarten ondersteuning voor VirtualLink, om het gebruik van vr-headsets minder omslachtig te maken. Als accessoires krijg je bij de iChill Black een Inno3D muismat en een licentie voor 3DMark en VRMark.

Inno3D GeForce RTX 2080 Ti iChill Black 11GB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Inno3D GeForce RTX 2080 Ti iChill Black 11GB

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, 1350 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.462,89 €

gem. 1.513,83 €
3 shops, 2x voorraad

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*