Betaalbare bordjes: 11 Intel H310-moederborden getest

Door


Intels 14nm-productieproblemen

Wie recent op zoek ging naar een courante Intel-processor uit de 8- of 9000-serie, zal ongetwijfeld op hoge prijzen en lange levertijden zijn gestuit. Intel had erop gerekend dat een groot deel van zijn productie inmiddels overgeheveld zou zijn naar het nieuwe 10nm-procedé, maar de realiteit bleek weerbarstiger en het 10nm-proces is nog altijd nauwelijks levensvatbaar.

Eén van de maatregelen die Intel heeft genomen om de druk op zijn met tekorten kampende 14nm-proces wat te verlichten, treft de in dit artikel besproken H310-chipset. Mogelijkerwijs wordt de H310-chipset binnenkort weer op het oudere 22nm-procedé gebakken, en er gaan zelfs geruchten over uitbesteding van de productie aan concurrent TSMC.

De nieuwe revisie zou ‘H310C’ gaan heten, maar vooralsnog zijn de huidige H310-moederborden prima verkrijgbaar. Het zou best kunnen dat de bestaande borden stilletjes worden uitgerust met die H310-refresh, maar in het ergste geval zorgt dat alleen voor een iets hoger stroomverbruik – de specificaties blijven identiek.


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*