Betaalbare bordjes: 11 Intel H310-moederborden getest

Door


Testprocedure

Zoals je van ons gewend bent, noteren we uitgebreid alle specificaties van de moederborden en meten we zowel de systeemprestaties als het stroomverbruik en de audiokwaliteit. We voeren onze standaard tests uit met een Intel Core i7 8700K-processor, 16 GB G.Skill Trident Z-geheugen geklokt op 2666 MHz bij CL14, een tweetal Samsung 850 Evo 500GB ssd's en een Seasonic Prime Titanium 650W voeding.

We hebben dit keer ook de stroomvoorziening van elk moederbord getest, door 15 minuten lang een zware Intel XTU-stresstest uit te voeren met een Intel Core i7 8700K-processor. Aan het einde van de test meten we met een warmtecamera de maximumtemperaturen aan zowel de voor- als achterkant van het bord, en bekijken we of het moederbord last heeft van throttling (het terugklokken van de cpu) tijdens deze zware test. Naast het bekijken van de componenten die voor de vrm’s worden gebruikt, geeft dit een beter beeld van hoe een moederbord het er in de praktijk vanaf brengt.


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*