Betaalbare bordjes: 11 Intel H310-moederborden getest

Door


ASRock H310M-G/M.2 & H310M-HDV/M.2

ASRock leverde voor deze round-up twee modellen aan, namelijk de H310M-G/M.2 en de H310M-HDV/M.2. Zoals de naam al aangeeft beschikken beide bordjes over een m.2-slot, zij het beperkt tot pci-e 2.0-snelheid. Alleen de HDV wordt op het moment van schrijven uitgebreid gevoerd in de Benelux, en aangezien ze beide tot op de euro even duur zijn (71 euro), lijkt dat de meest logische keuze.

Opvallend aan beide ASRock-modellen is dat ze allebei voorzien zijn van een Intel-netwerkchip, waar we in dit segment meestal Realtek-controllers tegenkomen. Ook zijn ze vrij compleet qua monitoraansluitingen: dvi, vga en hdmi zijn aanwezig, eigenlijk missen we alleen displayport. Houd er zoals eerder gezegd wel rekening mee dat je maximaal twee aansluitingen tegelijkertijd kan gebruiken.

Beide moederborden delen een identieke 3+2-fasen stroomvoorziening, maar bij de HDV is de heatsink over de primaire fasen weggelaten. De HDV mist ook de metalen versterking van het pci-e x16-slot, maar verder zijn ze volledig identiek.

ASRock H310M-G/M.2 ASRock H310M-HDV/M.2
De ASRock H310M-G/M.2 en H310M-HDV/M.2.


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*