10 tips om je PC fluisterstil te maken: Stilte zonder storm

Door


Inleiding

In sommige delen van de wereld moet een high-end pc nou eenmaal gepaard gaan met bruut koelgeluid, zo horen we soms in discussies met hardwarefabrikanten. Maar heb jij liever een zo stil mogelijke pc? Dan is dit artikel voor jou!


Semi-passieve videokaarten zijn in een paar jaar tijd gemeengoed geworden. Een moderne videokaart verbruikt zolang je hem niet zwaar belast immers maar zo’n 10 tot 15 watt – die warmte kan het koelblok van een beetje videokaart ook prima passief kwijt. Vrijwel elke videokaart die je nu koopt heeft dan ook een zogenaamde 0dB-modus, waarin de ventilators uitstaan totdat de gpu een bepaalde temperatuur bereikt.

Asus GeForce GTX 1050 Ti Strix OC 4GB
Bij vrijwel elke moderne videokaart staan de fans stil in idle.

De andere grootverbruiker in een pc is natuurlijk de processor. Een moderne processor verbruikt in idle echter maar een fractie van wat een videokaart doet – bij een i7 8700K meten we bijvoorbeeld minder dan 1,5 watt. Toch is het nog standaard dat de fan van een cpu-koeler continu draait.

Anno 2019 is het dan ook geen utopie meer om een pc volledig stil te laten zijn – alleen in de praktijk moet je er vaak wel wat voor tweaken. In dit artikel laten we zien hoe je dat doet en geven we daarnaast negen extra tips om je pc zo stil mogelijk te krijgen.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*