10 tips om je PC fluisterstil te maken: Stilte zonder storm

Door


Conclusie

Wil je niet alleen merken in het gebruik, maar ook duidelijk horen dat je een bliksemsnelle pc in huis hebt gehaald? Dan had je dit artikel waarschijnlijk net zo goed over kunnen slaan. Val je echter eerder voor een elegant en stil snelheidsmonster, dan kun je met de tien tips die je in dit artikel voorbij hebt zien komen aan de slag.

Een deel van deze tips kost in meer of minder mate de nodige euro’s en of je dat voor een stille pc over hebt is een persoonlijke afweging. Wel is het zo dat als je naar een stille pc streeft, het veelal weinig zin heeft om dit halfslachtig aan te pakken, aangezien ook minder geluidsproductie nog heel storend kan zijn voor de gevoelige luisteraar. Voor hen zal een kleine investering in nieuwe onderdelen, of een overzienbare meerprijs het genot van een stille pc-omgeving het meer dan waard zijn. Bovendien heeft het kopen van iets duurdere onderdelen vaak allerlei prettige neveneffecten van meer opties en betere prestaties. Wij zijn er van overtuigd dat uiteindelijk niemand slechter wordt van een ssd.

Los van deze investeringstips hebben we gelukkig ook diverse adviezen kunnen geven die je gratis en voor niks meepakt en enkel wat gepiel in de instellingen of ouderwetse huisvlijt vergen. Zo kan je door het aantal toepassingen die - vaak ongevraagd - met Windows mee opstarten te beperken je casefans minder belasten en zodoende de nodige geluidsreductie realiseren - met als gratis bonus dat Windows ook nog ietsje sneller klaar voor gebruik is. Prestatieverbetering en minder decibellen gaan ook hand in hand wanneer je de binnenzijde van je pc en de losse componenten aldaar eens in de zoveel tijd eens afstoft. Een stoffilter en rubberen dopjes kunnen ook geen kwaad.

Met onze tips moet je zodoende een heel eind kunnen komen en hoef je niet eens noodzakelijkerwijs bang te zijn om qua prestaties in te leveren. Sterker nog; onze 10 adviezen laten zien dat een beetje vlot systeem tegenwoordig ook uitstekend muisstil kan zijn.

Een eerdere versie van dit artikel verscheen in Hardware.Info Magazine #5/2018. Neem een abonnement op Hardware.Info Magazine om als eerste onze beste, uitgebreidste artikelen te lezen en de gratis publicaties op deze site te steunen.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*