2019 preview: de hardware van volgend jaar!

Door


Inleiding

Traditiegetrouw kijken we op oudjaarsdag vooruit naar een nieuw jaar in hardware. Van processors tot smartphones, van videokaarten tot monitoren en televisies: alles wat je in 2019 mag verwachten, vind je in deze vooruitblik.


Laten we eerst nog even kort terugblikken op het voorbije jaar. Waar we vorig jaar nog zuchtten onder prijsstijgingen van zo'n beetje alles wat je in een pc kan stoppen - werkgeheugen, ssd's, videokaarten - stond dit jaar juist in het teken van dalende prijzen. Een 1TB-ssd koop je vandaag de dag voor 125 euro en een ddr4-kit van 16 GB nadert inmiddels de 100 euro: vorig jaar rond deze tijd was dat nog ondenkbaar.

2018 was ook het jaar waarin Nvidia eindelijk weer nieuwe videokaarten uitbracht. Die passen weliswaar niet in bovenstaand rijtje van aantrekkelijk geprijsde hardware, maar brachten wel betere prestaties en veelbelovende nieuwe technieken. In 2019 moeten we daar echt de vruchten van gaan plukken. AMD zorgde samen met Intel op cpu-vlak voor het nodige vuurwerk, maar liet het op gpu-gebied enigszins afweten.

Hoewel niet allemaal even revolutionair, zagen we het voorbije jaar op nog veel meer gebieden innovatie: mesh-wifi, hdr in de pc-wereld, de doorbraak van Android One, qlc-geheugen in ssd's, en ga zo maar door. De mooiste hardware, is echter altijd de hardware die je volgend jaar kan kopen. We spitten de roadmaps van alle fabrikanten voor je door - op de komende pagina's lees je wat je in 2019 mag verwachten!


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*