43 PCI-Express SSD’s vergelijkingstest: Snel wordt mainstream!

Door


De beste PCIe-SSD’s in de middenklasse

Als je iets meer uitgeeft aan je nieuwe hogesnelheidsopslag, krijg je een ssd die op alle punten goed scoort. Samsung is traditioneel een grote speler in dit segment en met de 970 Evo heeft het de prestaties van de populaire 960 Evo nog eens overtroffen. Je mag bij deze ssd’s sequentiële leessnelheden van zo’n 3000 MB/s en schrijfsnelheden rond de 2500 MB/s verwachten. Ook bij continue belasting onderscheiden ze zich duidelijk van de goedkopere budgetopties.

Samsung 970 Evo 1TB Western Digital Black 2018 NVMe 1TB
De Samsung 970 Evo en WD Black 2018.

Begin dit jaar heeft Samsung in deze klasse echter concurrentie gekregen van onder meer WD, dat met zijn nieuwe Black-serie zeer vergelijkbare prestaties biedt. Bovendien is de WD Black 2018 aanmerkelijk zuiniger dan de Samsungs. Beide fabrikanten lijken elkaar scherp in de gaten te houden en stellen hun prijzen regelmatig bij.

Ook Corsair introduceerde een paar maanden geleden een ssd, de Force MP510, die mee kan met het prestatieniveau van de Samsung 970 Evo en WD Black 2018. Op secundaire zaken als garantie vertonen de 970 Evo, Black 2018 en MP510 ook meer gelijkenissen dan verschillen. We sturen ze dus alle drie naar huis met een Excellent Choice award. Wel zouden we je adviseren om als dat enigszins mogelijk is voor minstens een 500GB-model te gaan – met een 250GB-ssd lever je in aan prestaties, terwijl dat juist de reden is om voor een duurdere pcie-ssd te gaan.


Vergelijken

In deze review besproken 43 producten

  Meer producten (43)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*