Seasonic Prime Ultra & Prime SnowSilent voedingen review: maakt een dure voeding verschil?

Door


Inleiding

Voedingen uit het middensegment zijn anno 2019 net zo goed als de high-end modellen van een paar jaar geleden. Toch is het volgens Seasonic nog de moeite waard om meer te investeren in een voeding. Om dat kracht bij te zetten, stuurde de fabrikant ons vrijwel zijn volledige high-end productgamma op: wij zochten uit of je daar echt profijt van hebt!


De populairste voedingserie van Seasonic is ongetwijfeld de Focus Plus Gold, die anderhalf jaar geleden het bekende 'alles wat je wil hebben'-niveau (modulair, 80Plus Gold, semi-passieve fan, et cetera) naar een tot dan toe niet eerder vertoond prijspunt bracht. Daarboven in de line-up tref je echter nog de Prime-reeks aan, die bestaat uit deelseries met 80Plus Gold, Platinum en Titanium certificaten. Er is zelfs een speciale Snow Silent-uitvoering beschikbaar met een volledige witte behuizing.

Seasonic Prime Snow Silent Platinum 650W
De Seasonic Prime Snow Silent Platinum 650W is sneeuwwit.

Betaal je voor een Focus Plus Gold in 750W-formaat nog geen 110 euro, in de Prime-reeks vind je ook 750W-voedingen voor 150 en zelfs meer dan 200 euro. Wat je voor die meerprijs meer krijgt, zoeken we in deze review voor je uit. Zoals je van ons gewend bent, hebben we alle voedingen ook uitgebreid getest.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*