Antec Performance P110 Luce review: licht in de duisternis voor Antec?

Door


Uiterlijk

Bij een eerste blik zien we dat de Antec P110 Luce rechte lijnen heeft meegekregen, wat overeenkomsten vertoont met de oudere Performance P100 - zij het nog wat strakker en met nog minder uitstulpingen. De poten zijn wat dikker en steviger gemaakt, en bovendien wat beter zichtbaar dan bij de meeste oudere Antec-kasten. Langs de randen is een luchtinlaat zichbaar, die qua vorm enigszins doet denken aan de GX500 uit 2014. De voorkant van de P110 Luce is in tegenstelling tot zijn voorgangers echter niet van scharnieren voorzien, wat er uiteraard ook mee heeft te maken dat dvd-drives ook in desktop-pc's tegenwoordig ongewoon zijn. Wel voelt deze aluminium voorzijde stevig aan, en geeft het deze kast een luxe uitstraling.

Zoals al eerder genoemd is het logo bovenaan de voorzijde geplaatst, terwijl we de knoppen en usb-aansluitingen daar vlakbij op de bovenzijde tegenkomen. Er is naast de powerknop en rgb-knop gekozen voor een dubbele 3,5mm jack om een analoge headset met microfoon op aan te sluiten. Uiteraard is ook usb aanwezig, en wel in de vorm van twee usb 3.0 type-a connectors. Ten slotte heeft Antec nog een hdmi-aansluiting op het front panel gezet, met het idee om zo een vr-ready front panel aan te bieden.

Het logo op de voorzijde is met rgb verlicht, en kan bediend worden met de nabij gelegen rgb-knop. Deze is tevens verbonden met een ingebouwde rgb-controller waarop nog twee rgb-strips aangesloten kunnen worden. De controller is echter zelf weer niet op een moederbord aan te sluiten, dus je rgb softwarematig bedienen zit er helaas niet in.

Antec P110 Window Luce

Waar de behuizing aan de voorzijde nog zo strak is gemaakt, is de bovenkant wat chaotischer. De luchtuitlaat breekt dit verder uniforme vlak, en er wordt geen cover meegeleverd om het rooster te bedekken. Voor wie sowieso van plan is hier een radiator te plaatsen geen probleem, maar het was wel fijn geweest als Antec toch iets had meegeleverd voor wie de hoeveelheid dwarrelende stof van bovenaf wil beperken.

Een ander minpunt is de wijze waarop de glasplaat is bevestigd aan de kast: je moet vier kartelschroeven losdraaien en deze er dan vanaf tillen. Dat was niet zo lang geleden de standaardmanier om gehard glazen panelen te monteren, maar tegenwoordig zien we dit eigenlijk alleen bij budgetkasten. De meeste fabrikanten hebben meer gebruiksvriendelijke manieren gevonden om een fraai paneel te plaatsen.

Antec P110 Window Luce

Antec P110 Window Luce

De achterkant van de Antec P110 Luce maakt duidelijk dat dit een relatief brede behuizing betreft, getuige de ruimte rondom de locatie van de voeding. Verder valt de ruimte voor een 120mm radiator op, waarbij de exacte plaatsing van het rad of de ventilator aangepast kan worden. De oplettende lezer ziet dat het onderstel aan de achterzijde geen uitschuifbare stoffilter toestaat. Die heeft Antec op de P110 namelijk vanuit de zijkant uitneembaar gemaakt. Voor regelmatig schoonmaken is dat over het algemeen makkelijker dan weer achter je pc te moeten kruipen.

Antec P110 Window Luce

Antec P110 Window Luce


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Antec P110 Window Luce

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

104,06 €

gem. 109,90 €
6 shops, 4x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*