Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System review: compact tegen een prijs

Door


Testresultaten praktijktests

We doen zoals gezegd twee sets praktijktests: een over 10 meter zonder obstakel, en een op 7 meter afstand door een dikke muur heen.

10 meter Line of sight

Bij Praktijktest 1 Line of Sight sturen we een bestand van om en nabij de 314 MB van een NAS naar een laptop die op 10 meter van de router staat zonder obstakels ertussen (Lan-Wlan) en van de laptop weer terug naar de NAS (Wlan-Lan). We voeren deze test uit op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz frequentie.

Na de op zijn best middelmatige resultaten bij de mesh- en synthetische tests weet het Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System bij de praktijktests aanzienlijk meer aansprekende resultaten te boeken, zowel op 5 GHz als op 2,4 Ghz. Op alle vier de afstanden weet de router een podiumplaats veilig te stellen met eenmaal het brons, twee keer een gedeelde tweede plaats en eenmaal zelfs het goud.  

  • 5 GHz Lan-Wlan
  • 5 GHz Wlan-Lan
  • 2,4 GHz Lan-Wlan
  • 2,4 GHz Wlan-Lan

7 meter Door de muur

Bij Praktijktest 2 Door de Muur sturen we een bestand van om en nabij de 314 MB van een NAS naar een laptop die op 7 meter van de router staat en met een dikke betonnen muur ertussen (Lan-Wlan) en van de laptop weer terug naar de NAS (Wlan-Lan). We voeren deze test uit op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz frequentie. Deze specifieke praktijktest zegt iets over hoe goed een router met obstakels - die praktisch gezien bijna altijd aanwezig zijn - om weet te gaan.

Het Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System weet net als bij de Line of Sight tests hier uitstekende resultaten neer te zetten, ook weer op beide banden. Dat resulteert uiteindelijk in tweemaal een gedeelde derde plek en evenzoveel nummer 1-posities. Het is opvallend dat de resultaten bij de praktijktests net zo consequent zijn als bij de synthetische tests al het geval was, maar dan in positieve zin.

  • 5 GHz Lan-Wlan
  • 5 GHz Wlan-Lan
  • 2,4 GHz Lan-Wlan
  • 2,4 GHz Wlan-Lan


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Ubiquiti Amplifi Instant Mesh System

Draadloos, 802.11ac, 300 Mbit/s, 867 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

227,67 €

gem. 229,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*