De beste mechanische toetsenborden voor meer dan 150 euro

Massatest mechanische toetsenborden #3: Eersteklas tikken

Door


Conclusie

Dat een mechanisch toetsenbord niet goedkoop is, moge bekend zijn. Dat geldt eens te meer voor de dertien exemplaren die we vandaag hebben bekeken. In het topsegment van mechanisch tikken gaan de prijzen voorbij de 150 euro, waarbij drie modellen zelfs meer dan 200 euro moeten kosten. Voor wie de keuze voor een toetsenbord om het even is, kan dat wellicht waanzinnig klinken, maar deze modellen beloven wel degelijk meerwaarde boven een goedkoper invoerapparaat. De onderbouwing voor het hoge prijspeil wordt gevormd door de speciale schakelaars, luxe aanvoelende materialen, vele extra's en uitgebreide software waarover dit soort toetsenborden beschikken.

Zoals we in de vorige aflevering van dit drieluik hebben gezien toen we rondkeken in het drukbevochten middensegment, is er ook voor minder dan 150 euro genoeg keuze in toetsenborden met allerlei extra functionaliteit die interessant kan zijn voor liefhebbers. Ook daar zien we al features als extra usb-poorten, waterbestendigheid en robuuste keycaps, evenals nieuwe en interessante typen schakelaars terug. Dat betekent dat voor een bedrag van boven de 150 euro écht alles moet kloppen, van de featureset tot de uitstraling, de software en uiteraard de testresultaten. Bij veel toetsenborden in deze prijsklasse is dat helaas niet zo, waardoor ze wat ons betreft onvoldoende meerwaarde bieden boven een veel goedkoper exemplaar. Sommige modellen in de bespreking zijn uitgerust met hele specifieke functies die de aanschaf voor jou persoonlijk misschien wel weer waard kunnen zijn. Ook de gewenste aanslag van je toetsenbord blijft uiteraard een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel in staat een betere aankoop te doen.

In het topsegment was de keuze voor de beste toetsenborden al met al dus het lastigst. Heb je geen gaming features nodig, dan kan je beter in een lager segment winkelen, want veel toetsenborden in dit segment richten zich juist op fervente spelliefhebbers. Een van de enige non-gaming toetsenborden die we bespraken, de Mionix Wei, weet zich behalve het speciale design onvoldoende te onderscheiden van modellen die veel minder kosten. Datzelfde geldt overigens ook voor de Ducky Shine 6, die in het Magazine-artikel nog was vertegenwoordigd, maar nu niet meer wordt verkocht. We zijn benieuwd welke meerwaarde de zevende versie van dat toetsenbord vertegenwoordigt.

Zoek je het ultieme toetsenbord voor spellen, dan ben je onder de streep het best uit met de Corsair K95 RGB Platinum, die op alle genoemde punten kan overtuigen. We bekronen het model met een Hardware.Info Ultimate award. Mocht je op zoek zijn naar een lekker licht maar qua featureset toch compleet mechanisch toetsenbord voor gaming, bijvoorbeeld omdat je het vaak wil meenemen naar Lan-parties of dergelijke, dan is de K70 MK.2 Low Profile een aanrader. Door zijn speciale low-profile switches is het toetsenbord bovendien een stukje compacter dan veel andere exemplaren. Net als de 'normale' K70 MK.2 is het wat ons betreft eigenlijk wat aan de dure kant, gezien je voor een paar tientjes meer al het topmodel in huis haalt. We geven dit invoerapparaat derhalve een Innovation award.


Corsair K95 RGB Platinum


Corsair K70 MK.2 Low Profile

Lees hier onze round-up van mechanische toetsenborden van minder dan 100 euro.
Lees hier onze round-up van mechanische toetsenborden geprijsd tussen de 100 en 150 euro.


Dossier

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*