De beste mechanische toetsenborden voor meer dan 150 euro

Massatest mechanische toetsenborden #3: Eersteklas tikken

Door


Inleiding

Nog steeds groeien mechanische toetsenborden bij fabrikanten en gamers in populariteit. Nadat we eerder dit jaar kleine tenkeyless-bordjes bekeken, hebben we recent 32 fullsize-modellen op onze testbank gelegd. In november vorig jaar kon je al lezen over budgetmodellen, die je minder dan honderd euro kosten, terwijl we in december publiceerden over toetsenborden met een prijs tussen 100 en 150 euro. Logischerwijs komen we in het derde en laatste deel te spreken over de meest luxe mechanische toetsenborden die er worden verkocht. Een prijs van meer dan 150 euro belooft heel wat. Is het op deze toetsenborden ook in praktijk eersteklas tikken?


Gamers of veeltikkers zullen er wellicht al een op het bureau hebben staan: een mechanisch toetsenbord. In tegenstelling tot de alomtegenwoordige ramplanken met een rubberen mat onder de toetsen, bieden exemplaren met mechanische schakelaars extra typecomfort en een langere levensduur. Deze over het algemeen luxere toetsenborden hebben bovendien vaak een stevigere behuizing en een uitgebreidere featureset – denk aan (rgb-)verlichting, extra mediatoetsen en een usb-hub. Daarbij past ook een hogere prijs, die kan oplopen tot meer dan 200 euro.

Bespraken we eerder al goedkopere toetsenborden, die voor bedragen van 50 tot 150 euro nog steeds aan de prijs zijn in vergelijking met het toetsenbord dat wellicht bij je pc zat, komen we nu aan in het topsegment van mechanisch tikken. Het gaat dan om luxe ramplanken waarvoor je gemiddeld meer dan 150 euro neertelt. Voor dergelijke topmodellen trekken fabrikanten alles uit de kast, zoals blijkt bij een snelle beschouwing van de specificaties. We zien onder meer speciale schakelaars, gebruik van luxe aanvoelende materialen en uiteraard rgb-verlichting. Het testveld is over het algemeen ruim voorzien van extra's en accessoires, zoals een usb-hub, extra toetsen of een polssteun.

In de vergelijking van vandaag zitten dertien toetsenborden. Ben je geabonneerd op ons blad, dan zul je de tekst wellicht herkennen. We bespraken de geteste toetsenborden inderdaad ook in Hardware.Info Magazine #5/2018, samen met nog 19 andere mechanische toetsenborden op andere prijspunten. Hoewel het aantal van 32 beloofde (en in het eerdere magazine besproken) toetsenborden gelijk is gebleven, zitten in deze test twee toetsenborden die het Magazine niet haalden, terwijl er eveneens twee modellen zijn afgevallen.

Eerder bespraken we al mechanische toetsenborden van minder dan honderd euro en lieten we mechanische toetsenborden tussen de 100 en 150 euro aan bod komen. Wil je in het vervolg sneller weten welke toetsenborden volgens ons het allerbeste zijn? Neem een abonnement op Hardware.Info Magazine om als eerste onze uitgebreidste artikelen te lezen en de gratis publicaties op deze site te steunen.


Dossier

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*