JBL Xtreme 2 review: minder radicale bas zorgt voor nog beter geluid

Door


Uiterlijk en aansluitingen

De JBL Xtreme 2 heeft qua design dus de nodige overeenkomsten met zijn voorganger, maar een kopie van de originele Xtreme is het zeker niet. Zo is de Xtreme 2 nog een stukje groter dan zijn voorloper, we meten 28,8 x 13,6 x 13,2 cm en noteren een gewicht van 2390 gram.

De Xtreme 2 is een bluetooth 4.2 speaker die ondersteuning biedt aan A2DPV1.3, AVRCP V1.6, HFP V1.6 en HSP V1.2 bluetooth-profielen. De speaker bestaat uit twee 70 mm woofers, twee 20 mm tweeters en twee midrange drivers. Het geheel wordt aangestuurd door een Bi-amp met een nominaal vermogen van 2 x 20 W met een frequentiebereik van 55 Hz tot 20 KHz. 

JBL Xtreme 2 Blue

Design en knoppen

De speaker is net als voorheen grotendeels omgeven met een robuust aandoende, ruwe stof en afgewerkt met rubberen randen. De speaker heeft de vorm van een flinke stripboeksigaar, met licht gebogen randen die eindigen in een haaks gepositioneerde cirkel waar aan weerszijden een ronde, passieve bass-radiator is opgenomen. Bij voldoende volume zie je deze niet alleen bewegen, je kan ook de luchtstroom naar buiten voelen komen.

Aan de bovenzijde treffen we twee bevestigingshaken waaraan je de meegeleverde draagriem kan vastmaken. Hier tussen vinden we een serie knoppen voor de bediening. In het midden is er plaats voor een verlichte power- en JBL Connect toets die op een pilvormig paneel zijn geplaatst. Aan weerszijden hiervan zijn nog eens vier knoppen aangebracht, een + en - voor de volumeregeling, een bluetooth pairing toets en een speel/pauze knop. 

JBL Xtreme 2 Blue

Aansluitingen

Aan de onderzijde van de Xtreme 2 vinden we een klepje met daarachter de nodige aansluitingen. Bij de voorganger zaten deze achter een ritsje, dat wel goed sloot maar daardoor ook de aansluitingen wat minder rmakkelijk bereikbaar maakte. Het huidige klepje sluit de aansluitingen hermetisch af maar kan volledig openklappen, wat de bereikbaarheid van de aansluitingen ten goede komt. Onder het klepje treffen we naast een voedingsaansluiting een 3,5mm jack voor headphones, een micro-usb service poort en een gewone usb-a-aansluiting waarmee je de accucapaciteit van 10.000 mAh van de Xtreme 2 als powerbank kan gebruiken. Samen met de flesopener die in de draagriem zit verwerkt - en uiteraard de speaker-functie - maakt het de Xtreme 2 tot een uiterst handige accessoire om mee te nemen. Al moet je dus wel rekening houden met het feit dat dit zeker geen handtas speaker is, een flinke rugtas is echt aan te raden.

JBL Xtreme 2 Blue


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*