JBL Xtreme 2 review: minder radicale bas zorgt voor nog beter geluid

Door


Accuduur

Voor het testen van accu's van Bluetooth speakers plaatsen we de speaker in kwestie in een geluidsdichte box en spelen we via een verbonden smartphone een zogenaamd white noise bestand af. We stellen vervolgens het volume van de speaker op een afstand van 20 centimeter van de microfoon af op 80 dB(A). Hierna plaatsen we de speaker (uiteraard met een volledig opgeladen accu) in een kleinere geluidsdichte box en zetten we een gevarieerde playlist aan op repeat. Door een audio-opname van het proces te maken en terug te luisteren bepalen we uiteindelijk hoe lang de speaker in kwestie het heeft volgehouden.  

JBL Xtreme 2 Blue

De JBL Xtreme 2 is net als zijn voorganger uitgerust met een Li-Ion accu met een capaciteit van 10.000 mAh. Volgens de fabrikant moet de accu in 3,5 uur volledig opgeladen kunnen worden en zou de speaker het vervolgens zo'n 15 uur moeten kunnen volhouden. De Xtreme 2 houdt het met onze test meer dan 22 uur vol, ruim 7 uur langer dus dan de door de fabrikant opgegeven 15 uur. Slechts twee door ons geteste speakers wisten het nog langer uit te houden - met stip op nummer 1 de JBL BoomBox, die dan ook de beschikking heeft over een krankzinnige accu.


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*