JBL Xtreme 2 review: minder radicale bas zorgt voor nog beter geluid

Door


Conclusie

JBL levert met de Xtreme 2 een uitstekend klinkende bluetooth-speaker af die een kamervullend geluid weet te produceren. Bovendien weet het dankzij een betere balans tussen hoog, midden en laag een significante verbetering te bewerkstelligen ten opzichte van zijn eveneens positief beoordeelde voorganger. Ondanks dat dezelfde accu is gebruikt houdt de Xtreme het langer uit dan zijn voorganger: in onze test blijft de muziek ruim 22 uur spelen. Tel daarbij de flesopener aan de draagriem en IPX7-rating bij op en je kan weinig anders concluderen dan dat de Xtreme 2 een zeer geschikte speaker is om mee te nemen als je op pad gaat. Al moet je wel rekening houden met de aanzienlijke afmetingen en gewicht dat deze speaker vertegenwoordigt. 

JBL Xtreme 2 Blue

Over de app zijn we wat minder enthousiast. Natuurlijk is het leuk dat je firmware kunt upgraden en het koppelen van andere speakers heeft zeker ook een meerwaarde, maar we missen toch wel een ingebouwde equalizer en een muziekspeler zou op zichzelf ook niet verkeerd hebben gestaan. Daarbij is de gemiddelde prijs van 299 euro fors, al kan je met een beetje zoeken daar wel zo'n 60 euro van afhalen. Zelfs dan is de Xtreme 2 een ruim meer dan 200 euro kostende speaker en aanzienlijk duurder dan zijn voorganger op dit moment is. Toch weet de Xtreme wat ons betreft op het vlak van de audio-ervaring - toch niet onbelangrijk in deze productcategorie - voldoende meerwaarde te bieden om deze speaker aan te bevelen. Een Excellent Choice award is dan ook zeker op zijn plaats.

JBL Xtreme 2


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*