AVM Fritz!Box 7530 review: hoe een kleine router groot kan zijn

Door


Conclusie

De AVM Fritz!Box 7530 is weliswaar in ac-klasse duidelijk het kleine broertje van de 7590, qua functionaliteit en mogelijkheden is het verschil niet eens zo gek groot. De 7530 heeft eveneens een ingebouwde dsl-modem, een volwaardige telefooncentrale en een usb 3.0-aansluiting. Bovendien biedt Fritz! OS 7 een gebruiksvriendelijke en overzichtelijk interface, met uitgebreide mogelijkheden om je router te beheren. Daarbij zijn er met de zevende iteratie van AVM's eigen OS weer de nodige verbeteringen doorgevoerd, waarvan de toevoeging van mesh-functionaliteit bij diverse apparaten uit het assortiment van de Duitse fabrikant de meest in het oog springende is. AVM beperkt zich dus niet zoals andere fabrikanten tot een apart multiroom wifi-systeem, maar biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf een custom mesh-netwerk te creëren, waaronder dus met de 7530.

AVM Fritz!Box 7530 International

Als we vervolgens kijken naar de gemiddelde prestaties kunnen we niet anders concluderen dan dat deze overwegend uitstekend zijn. Bij de doorvoertests presteert de 7530 op 5 GHz top, op 2,4 GHz zien we de router in de subtop van de ranglijst terug. Bij de praktijktests zien we het apparaat louter in de hoogste regionen van de ranglijst terug, waarbij opvalt dat de router bij de tweede praktijktest op beide banden nauwelijks wordt gehinderd door de dikke betonnen muur die dwars door de testopstelling loopt. 

De prijs blijft relatief hoog voor een AC1300 router, maar daar krijg je zowel wat betreft functionaliteit als prestaties wel wat voor terug. We belonen de 7530 dan ook met een Excellent Choice award.


AVM Fritz!Box 7530 


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

AVM Fritz!Box 7530

802.11ac (Wi-Fi 5), Dual-band, Geïntegreerd ADSL-modem

Specificaties Prijzen

168,80 €

gem. 168,80 €
1 shop, 1x voorraad

AVM Fritz!Box 7530 International

Draadloos, 802.11ac, 400 Mbit/s, 866 Mbit/s, Mesh-ondersteuning, Geïntegreerd ADSL-modem

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

136,00 €

gem. 143,99 €
4 shops, 4x voorraad

Dossier

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*