ASRock Radeon RX 590 Phantom Gaming X OC review: sneller, maar ook stiller?

Door


Conclusie

De ASRock Radeon RX 590 Phantom Gaming X OC borduurt voort op de RX 580 Phantom Gaming, net zoals AMD met zijn RX 590 dat deed ten opzichte van de RX 580. De nieuwe Polaris-gebasseerde kaart van ASRock lijkt op het eerste gezicht weinig te verschillen van de RX 580, maar er zijn wel degelijk verbeteringen te bespeuren. Zo heeft de RX 590 Phantom Gaming een backplate en ventilators met iets luxere componenten. Uiteraard is ook de kloksnelheid hoger, terwijl daar niet meer peg-connectors voor benodigd zijn dan op de RX 580 het geval was.

ASRock Radeon RX 590 Phantom Gaming X OC 8GB

Qua prestaties is de RX 590 Phantom Gaming zeer vergelijkbaar met de Radeon RX 590-kaarten die we eerder bekeken. Zelfs de grootste verschillen betreffen een paar procent, dus voor onderscheidende zaken moeten we verder kijken. Een minpunt, wat we eveneens op de RX 580 Phantom Gaming X OC tegenkwamen, is de geluidsproductie onder belasting. Beide kaarten zijn in onze duurtest duidelijk hoorbaar, wat liefhebbers van stille gamingsystemen mogelijk doet afschrikken. Omdat de temperatuur bij volle belasting op 74 graden uitkomt is er maar beperkte ruimte om de fancurve zelf af te stellen. Anders was het een kleine ingreep om een relatief goedkope RX 590 wat stiller te krijgen.

Onder de streep is de prijs-prestatieverhouding van de ASRock Radeon RX 590 Phantom Gaming X OC absoluut in orde, ervan uitgaande dat je daarbij ook gebruik maakt van de momenteel lopende actie van drie gratis games. Net zoals we bij ASRock's RX 580 al schreven heeft ook de koeler van de RX 590 nog meer aandacht nodig om in aanmerking te komen voor een award.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

ASRock Radeon RX 590 Phantom Gaming X OC 8GB

AMD Radeon RX 590, 1560 MHz, 8192 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

243,66 €

gem. 250,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*