Multifunctionele veelprinters: Tien all-in-ones rond de 300 euro vergeleken

Door


Conclusie

Ben je nog steeds een veelprinter, ook nu het papierloze werken al jaren in zwang is, dan kun je maar het best investeren in een goed stuk gereedschap. Met een instapmodel lasermultifunctional uit het 300-euro segment heb je een apparaat dat veel mogelijkheden biedt, maar ook op het vlak van afdruksnelheid en -kosten beter scoort dan een goedkoper model. Het leuke aan dit segment is dat je tevens kunt kiezen uit modellen met een hele verschillende benadering – van de printers van Canon en HP die op luxe consumentenmodellen lijken, tot de instap kantoormachines van Kyocera, Ricoh en Oki, met bijbehorende extra robuustheid en beheerfuncties.

Als we alle plussen en minnen van de geteste printers tegen elkaar afwegen, komt een aantal modellen als aanraders naar voren. Het tweetal van Canon onderscheidt zich door een lage aanschafprijs gecombineerd met een uitgebreide featureset, moderne besturing en een uitstekende afdrukkwaliteit. Een Excellent Choice award is voor zowel de i-Sensys MF633CDW als de luxere MF635Cx op zijn plek.

Minpunt van beide Canon-multifunctionals is de kleine papierlade, terwijl ook de afdrukkosten niet tot de laagste behoren. Heel veel goedkoper wordt het in dit segment echter niet, tenzij je uitwijkt naar inkjet, met de bijkomende voor- en nadelen van dien. Vind je een inktprinter geen bezwaar en kun je ook leven met de wat minder goede afdrukkwaliteit, dan heb je aan de Epson WorkForce Pro WF-C5790 potentieel een goede koop. Wie toch zijn zinnen gezet heeft op laser en de goedkoopste afdrukken wil hebben, raden we aan een segment hoger te winkelen. Je komt dan uit bij een model als de Kyocera Ecosys M5526cdw, een robuuste en rappe machine die dankzij zijn grote cartridges goed geschikt is voor wie veel afdrukken maakt.


Canon i-Sensys MF633CDW
Canon i-Sensys MF635Cx


Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*