Noctua NF-A12x25 case fan review: de beste ventilator ooit?

Door


Conclusie

Noctua zet met de NF-A12-serie een reeks hele bijzondere ventilators op de markt. Het heeft volgens de fabrikant dus ruim vier jaar geduurd om deze fans te ontwikkelen, maar het resultaat mag er dan ook wezen. In onze tests scoren de verschillende versies van de NF-A12 buitengewoon goed wat betreft luchtverplaatsing. De geluidsproductie is daarbij ook nog eens beperkt, wat in de praktijk nog lager kan uitvallen gezien de uiterst efficiënte werking van deze Noctua's.

Noctua NF-A12x25 FLX 120mm

Het is een compliment dat Noctua de casefan, een onderdeel wat op het eerste gezicht zo simpel lijkt, dermate goed heeft uitgewerkt en doorontwikkeld dat de testresultaten van de concurrentie er in schril contrast mee staan. Noctua's NF-A12-serie is een reeks echte high-end casefans die de allerbeste prestaties levert die je op dit moment kunt krijgen. Met 30 euro per stuk zijn ze niet goedkoop, maar wel met afstand de beste en meest efficiënte fans op de markt.


Noctua NF-A12x25 PWM
Noctua NF-A12x25 FLX
Noctua NF-A12x25 ULN


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*