Metro: Exodus benchmarks: welke videokaart overleeft de post-apocalyptische wereld?

Door


Conclusie

Metro: Exodus is een zware game die behoorlijk veel rekenkracht van je videokaart vraagt. Vooral op ultra instellingen gaat deze vlieger op en als je dan ook nog op hogere resoluties speelt, is het helemaal afzien voor de 3d-chips. Wie op full hd-resolutie speelt met ultra instellingen heeft met een RTX 2070 of RX Vega 64 ook al een flinke videokaart nodig om gemiddeld boven de 60 fps te blijven. Op 1440p is dat nog meer het geval en op ultra hd-resolutie lukt het zelfs geen enkele videokaart meer. Met DXR ray tracing ingeschakeld zal dit nog lager zijn, maar de prestaties van de RTX-kaarten met ray tracing ingeschakeld nemen we in een volgende review door.

Qua processor lijkt het erop dat Metro: Exodus goed meerdere threads kan gebruiken, al zien we bij AMD wel een duidelijk hogere belasting dan in combinatie met Nvidia-videokaarten. Het goede nieuws is dat we bij geen van de twee rare spikes in de frametimes zien, en zowel de Radeons als de GeForces kunnen je daarmee een consistente game-ervaring bieden. Wel kan Nvidia's driver in deze toe met minder processorkracht. Mocht je je pc gaan upgraden speciaal voor dit spel dan is duidelijk dat je de focus op de videokaart moet leggen, gezien Metro: Exodus dat zelf ook doet.

Wat heb je nodig om Metro: Exodus met 60 fps te spelen?
  Medium Ultra
Full HD GTX 1070 / RX 570 RTX 2070 / ~GTX 1080 / RX Vega 64
WQHD RTX 2060 / RX Vega 56 RTX 2080 / ~Radeon VII
Ultra HD RTX 2080 Ti / - - / -


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Metro: Exodus (PC)

PC, RPG

Specificaties Prijzen

59,99 €

gem. 59,99 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*