Nvidia GeForce GTX 1660 Ti review: Turing zonder RTX

Door


De partnerkaarten

Zoals gezegd bekijken we in deze review de prestaties van de GTX 1660 Ti als 3D-chip. We hebben inmiddels al meerdere custom modellen van fabrikanten ontvangen, maar die worden momenteel nog getest. Daarom geven we op deze pagina eerst alleen een overzicht van de kaarten die we tot nu toe hebben ontvangen.

ASUS GeForce GTX 1660 Ti ROG Strix OC

Deze 2,5-slots kaart heeft drie ventilators op het koelblok met drie heatpipes en een backplate op de achterzijde. Aan de i/o-kant treffen we zowel tweemaal hdmi als twee keer displayport; de videokaart wordt middels een 8-pins connector van stroom voorzien. Het koelblok maakt overigens niet direct contact met de stroomvoorziening, de warmte daarvan wordt afgevoerd met een plaat die op het pcb is gezet en ook het geheugen koelt.

EVGA GeForce GTX 1660 Ti XC

Deze EVGA 1660 Ti XC is een klein drieslots videokaartje met een opvallende i/o. De fabrikant heeft namelijk gekozen voor drie aansluitingen: displayport, hdmi en dvi. Op de rest van de bracket is nog wat ruimte voor ventilatie gebruikt. Het compacte kaartje heeft een enkele ventilator en voert zijn warmte af middels een hoog koelblok met drie heatpipes. Een backplate is afwezig, maar wel is er een plaat toegevoegd om het geheugen en de stroomvoorziening te koelen. Ook hier treffen we een 8-pins aansluiting voor de stroomtoevoer.

Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC

De Gigabyte 1660 Ti Gaming OC is een wat langere en smallere videokaart, voorzien van drie ventilators op een koelblok met drie 6mm heatpipes. Het koelblok maakt tevens direct contact met de stroomvoorziening om warmte af te voeren. De kaart is 2 slots dik en amper breder dan de pci-bracket zelf. Daarmee is het potentieel een interessante kaart voor itx builds. We komen een kunststof backplate tegen en op het i/o heeft Gigabyte gekozen voor drie keer displayport en een enkele hdmi-aansluiting. Ook deze Gaming OC wek je tot leven middels een 8-pins peg-aansluiting.

MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X

De GTX 1660 Ti Gaming X is MSI's luxere variant van de twee kaarten die de fabrikant heeft opgestuurd. De Gaming X neemt twee sloten in beslag en gebruikt twee ventilators op een koelblok met drie heatpipes om de warmte af te voeren. Het koelblok maakt geen direct contact met de stroomvoorziening, daarvoor wordt een losse plaat gebruikt. De metalen heeft een geborstelde look en is langer dan het pcb zelf om goed aan te sluiten bij het uiteinde van het koelblok. Ook MSI heeft gekozen voor drie keer displayport en een hdmi-aansluiting, en zoals op de andere kaarten komen we hier ook weer een 8-pins peg-connector tegen.

MSI GeForce GTX 1660 Ti Armor

De GTX 1660 Ti Armor is een dual-slot videokaart met twee ventilators en een koelblok bestaande uit drie heatpipes. Er is een kunststof backplate op de achterzijde geplaatst en het pcb is wat korter dan de koeler zelf. Op het i/o is driemaal displayport en een hdmi-connector geplaatst. Ook deze kaart heeft een 8-pins connector meegekregen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Nvidia GeForce GTX 1660 Ti 6GB

TU116, 1536 cores, 1500 MHz, 6144 MB, 192 bit, DirectX 12 fl 12_1, PCI-Express 3.0 x16

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*