Philips 499P9H review: deze 32:9 monitor biedt ongekende werkruimte

Door


Helderheid en contrast

De maximale helderheid van wit van de Philips 499P9H is in sdr-modus met afstand het hoogste van de modellen in de grafiek. Ook in hdr-modus is dit de piekhelderheid, waar het minder indruk maakt - maar het is mooi meegenomen dat het scherm een HDR10-signaal 'begrijpt' en correct weergeeft.

De minimale helderheid is erg hoog, want ruim 105 cd/m² is in het donker te fel om prettig mee te werken. Hiermee is het geen scherm voor nachtbrakers die in het duister willen werken of gamen. Met voldoende omgevingslicht is het geen probleem.

  • Max. helderheid wit
  • Min. helderheid wit

Bij maximale helderheid van wit is de zwartwaarde relatief hoog voor een scherm op basis van va-techniek, maar genormaliseerd op 150 cd/m² is het wat je mag verwachten: mooi diepzwart. Het felle backlight schijnt bij hogere helderheid nu eenmaal meer door.

  • Helderheid zwart 150 cd/
  • Helderheid zwart maximaal

Het levert de 499P9H een prima contrastwaarde op van rond de 2400:1, iets lager in de checkerboard-meting, maar nog altijd een resultaat dat duidelijk uitsteekt boven concurrentie op basis van ips-technologie én beduidend beter is dan de meeste geteste modellen met een va-paneel aan boord.

  • Contrast 150 cd/m²
  • Checkerboard contrast
  • Contrast max. helderheid

 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Philips Brilliance 499P9H

49 inch, 5120x1440, 109 ppi, VA / MVA / PVA, Gebogen scherm, AMD FreeSync, 60 Hz, HDR, HDMI, DisplayPort, AdobeRGB, 5 ms, 450 cd/m², 3000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

954,69 €

gem. 991,68 €
6 shops, 5x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*