MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z review: als de bliksem

Door


Conclusie

De MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z is een van de meest extreme RTX 2080 Ti's die we tot nu toe hebben getest. Deze videokaart is dankzij zijn enorme koeler in staat om de gpu op erg hoge turbokloksnelheden te laten draaien. Dat zorgt ervoor dat de videokaart in onze benchmarks vrijwel altijd de snelste 2080 Ti met luchtkoeler is die we hebben getest.

De prestatie van MSI met deze Lightning Z is des te indrukwekkender als je nagaat dat hij vrijwel identiek presteert aan de watergekoelde iChill Black van Inno3D. Direct uit de doos is de 2080 Ti Lightning Z dus al als de bliksem, en met de uit de kluiten gewassen stroomvoorziening en koeling zal de liefhebber er zelf nóg meer prestaties uit kunnen persen. Dat de Lightning Z ook voor serieuze overklokkers geschikt is, wordt naast de stroomvoorziening ook duidelijk bij de aansluitingen om voltages uit te lezen en de LN2-modus van de bios.

MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z 11GB

De RTX 2080 Ti Lightning Z schreeuwt dus om extreme koelmethodes, maar met de standaard luchtkoeler is het ook al een uitstekende videokaart. MSI heeft het uiterlijk nog meer aandacht gegeven dan de vorige Lightning Z met bijzondere verlichting rondom de ventilators en een kleine display op de zijkant van de kaart. Dat zijn allemaal extra's op een kaart die in de basis al helemaal in orde is en perfect gebruikt kan worden om het centrale punt te vormen van een ultra luxe build.


MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z 11GB

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, 1350 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.542,70 €

gem. 1.570,20 €
4 shops, 2x voorraad

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*