Heer en meester in hippe kleuren? Corsair Dominator Platinum RGB geheugen review

Door


Compatibiliteit en overklokken

We hebben dit keer de compatibiliteit met een Ryzen-systeem nog niet kunnen testen, zodra we daar iets over kunnen zeggen voegen we het toe. Echter, Corsair laat weten dat er verschillende kits binnen de Dominator Platinum RGB reeks zijn, die specifiek voor AMD-platforms zijn geoptimaliseerd. Die zijn te herkennen aan een Z in de productcode, in plaats van een C (zie eerste pagina).

Het overklokken van geheugen blijft een interessant onderwerp en bovendien leuk om te doen. We hebben de kits zo ver mogelijk over proberen te klokken en in de gevallen dat we voldoende overklokpotentieel constateerden, hebben we ook diverse benchmarks gedraaid. Vaak zijn extreem hoge snelheden niet al te stabiel en de vrij zware game- en videotests hebben we daarom weggelaten, maar AIDA64 en de overklokkersbenchmark SuperPi draaien we wel.

In de overkloktest komen we maximaal uit op een frequentie van 4266 MHz, zij het met niet bijzonder vlotte timings. Niet slecht, maar Corsairs eigen Vengeance RGB DDR4-3200 kregen we net wat verder. De recent besproken kit van Inno3D, die uit de doos dezelfde snelheid heeft als deze variant van de Dominators, eindigde een heel stuk hoger in de lijst, op 4500 MHz effectief. Bij de kopieertests staan de Platinum RGB modules zo'n beetje in het midden, in de SuperPi 8M benchmark zit er niet meer in dan een positie in de onderste regionen van de grafieken.

Ben je benieuwd naar de exacte voltages en latencies van elke overgeklokte geheugenkit? Die vind je terug in de vergelijkingstabel.

  • Max. OC
  • Copy
  • Latency
  • SuperPi 8M


Vergelijken

In deze review besproken 22 producten

  Meer producten (22)  

Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*