MSI MEG X299 Creation moederbord review: van alle markten thuis?

Door


Conclusie

De MSI MEG X299 Creation is een bijzonder moederbord met een uitgebreide featureset en mooie accessoires die de welvarende content creators die zich met gaming bezighouden, moet interesseren. Dat is een erg specifieke doelgroep, maar MSI probeert met de X299 Creation eigenlijk nog veel meer te doen en zelfs overklokken bij het feestje te betrekken.

MSI MEG X299 Creation

Het moederbord zelf zet in onze tests goede scores neer en de featureset is zeker uitgebreid genoeg om er een serieus (game)workstation omheen te bouwen. De meegeleverde m.2-uitbreidingskaart en Thunderbolt 3-insteekkaart zijn goede toevoegingen voor een systeem waar productiviteit van primair belang is. Deze kaarten kunnen in een van de verstevigde pci-e sloten gezet worden, samen met een flinke videokaart. De acht geheugensloten waar quad-channel ddr4 op hoge snelheid kan draaien zullen de beoogde doelgroep van de MEG X299 Creation zeer waarschijnlijk ook aanspreken.

Maar MSI wil nóg meer zaken op het featurelijstje afstrepen met de X299 Creation. We komen serieuze overklokfuncties zoals een dual bios, een debug-display voor foutcodes, knoppen voor power, reset, bios-reset en direct booten naar bios tegen. Hoewel dit gebruikers die graag een cpu op z'n staart trappen zal aanspreken, lijkt het ons niet waarschijnlijk dat de content creator die zich met gaming bezighoudt, óók nog zijn of haar systeem gaat overklokken. Vooral omdat het in de basis om een workstation gaat - en hier in feite dus het brood mee zal worden verdiend - zal de stabiliteit voor deze groep gebruikers waarschijnlijk nooit worden opgeofferd voor wat hogere prestaties.

Afgezien van deze ingewikkelde samenstelling van beoogde doelgroepen is MSI's MEG X299 Creation wel een uitstekend moederbord. De features zijn er, de stabiliteit is met de flinke stroomvoorziening ook op zwaardere Skylake-X processors serieus genomen en de uitbreidingsmogelijkheden zijn riant. De MSI MEG X299 Creation is met zijn 560 euro gemiddeld een behoorlijk duur moederbord, maar doet ook ontzettend veel goed. Wij voorzien hem daarom van een Ultimate Product award.


MSI MEG X299 Creation


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI MEG X299 Creation

Extended ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

549,00 €

gem. 565,90 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*