Cooler Master MK850 review: Topmodel met analoge toetsen

Door


Conclusie

Cooler Master heeft met de MK850 een interessante nieuwe weg ingeslagen. Waar de toetsenborden van het merk zich voorheen vooral onderscheidden door hun no-nonsense uitstraling, is de MK850 met zijn hoekige kanten en verschillende afwerkingen net wat opvallender. Het meest in het oog springt de techniek: met analoge invoer kan het invoerapparaat zich van de concurrentie onderscheiden.

De bouwkwaliteit van het toetsenbord is goed en de uitstraling ziet er - op enkele kleine punten daargelaten - hoogwaardig uit. Bovendien is de featureset uitgebreid met meerdere programmeerbare wieltjes, mediatoetsen, een fijn afgewerkte polssteun en een handige tweepoorts usb 3.0-hub. De belangrijkste extra van dit toetsenbord wordt natuurlijk gevormd door de Aimpad-functionaliteit. Ten opzichte van de Wooting One heeft de keuze voor Aimpad bij de MK850 voor- en nadelen. Zo is de MK850 overduidelijk in het nadeel als het aankomt op het aantal schakelaars dat analoog kan werken, maar wint het bord van Cooler Master het weer als het aankomt op het bereik en de lineariteit van de analoge aanslag. De registratie maakt kortom een nauwkeurige indruk en in combinatie met een spel dat controller-input ondersteunt, functioneren de analoge eigenschappen van het toetsenbord meteen goed.

Een nadeel waarvan we hopen dat Cooler Master het nog gaat oplossen is het beperkte aantal functies dat je aan de analoge toetsen kunt toewijzen. Sowieso is de functionaliteit van de Portal-software nog steeds niet op hetzelfde niveau als de pakketten van concurrenten als Corsair, Steelseries, Logitech en Razer. Voorts is het wat eigenaardig dat je bij de MK850 steeds moet kiezen tussen analoge en digitale invoer. Bovendien vragen we ons af waarom Cooler Master het toetsenbord voor dit bedrag nog uitrust met slijtagegevoelige ABS-keycaps. Alleen de optionele paarse gaming keycaps zijn van stevig PBT gemaakt.

Ben je op zoek naar een nieuw mechanisch toetsenbord in het high-end segment, dan is de MK850 kortom een interessante optie. Vind je specifiek de functie voor analoge invoer interessant, dan bieden de Wooting One en Wooting Two diezelfde functionaliteit wel voor een flink lagere prijs. Zie je analoge input vooral als leuke extra, dan ondervindt de MK850 geduchte concurrentie van andere high-end mechanische gaming-toetsenborden. Afgezien van je persoonlijke voorkeur voor merk, uitstraling en de gebruikte Cherry MX Red-switches - een andere keuze biedt Cooler Master niet - zijn bekende concurrenten als de Corsair K95 Platinum enkele tientjes goedkoper, waarbij de software van die toetsenborden ook nog uitgebreider is.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Cooler Master MK850

Toetsenbord, Qwerty US / ANSI, Mechanisch toetsenbord

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

219,00 €

gem. 219,00 €
2 shops, 2x voorraad

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*