LG V40 ThinQ review: hoe je een generatiekloof moet overbruggen

Door


Conclusie

Dat de LG V40 ThinQ het lastig zou krijgen in deze vergelijking lag in feite al vast. De V40 is uitgerust met 2018 hardware en software (lees: Snapdragon 845 en Android 8.1) en is pas sinds begin februari 2019 in Nederland te koop. Inmiddels hebben we al kennis gemaakt met de nieuwste S10-serie van Samsung en meer fabrikanten zullen op korte termijn hun 2019-vlaggenschepen gaan presenteren. Concurreren op die basis is zeker in een snelle markt als die van de smartphone haast onbegonnen werk. Op prijs valt er natuurlijk wel wat te halen, maar voorlopig kost een V40 ThinQ je zo'n 729 euro en dat is niet echt een concurrerende prijs. 

LG V40 ThinQ 128GB Blue

Positieve punten van de V40 zijn de behuizing die er prachtig afgewerkt uitziet en premium aanvoelt, alsmede de camera - zowel qua functies als kwalitatief gesproken. De primaire camera weet meer dynamisch contrast weer te geven dan de S9+ en in het donker zelfs iets meer licht te vangen, waar wel wat meer ruis tegenover staat. Desalniettemin is de camera overall gewoon goed en zaken als Triple Shot en zowel een groethoek als een telelens hebben is natuurlijk een prettig voordeel. 

De ander kant van het verhaal is dat zowel de systeem- als grafische benchmarks laten zien dat de Snapdragon 845 een high-end soc van vorig jaar is. Daarbij is het beeldscherm een tegenvaller - op een hoge piekhelderheid en juiste kleurtemperatuur na - en de accuprestaties zijn hoe je het ook bekijkt simpelweg ondermaats. Zodoende blijft er eigenlijk enkel de hoop over dat dit toestel net als bijvoorbeeld de LG G7 dermate in prijs zal zakken dat het als luxe mid-ranger een valide optie wordt. Als vlaggenschip is de LG V40 ThinQ hoe dan ook geen aanrader.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

LG V40 ThinQ 128GB Blue

Android 8, 128 GB, 6.4 inch, 3120x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

727,00 €

gem. 727,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*