Samsung Q900R review: Eerste kennismaking met 8K

Door


Interface en Smart TV

De Q900R is in 2018 geïntroduceerd en maakt gebruik van hetzelfde Tizen platform dat we eerder vorig jaar ook bij de Q9FN tegenkwamen.  De TV ondersteunt dus onder andere SmartThings en Bixby. SmartThings is een open smart-home platform dat door Samsung is ontwikkeld, maar dat via de cloud te koppelen is aan tal van producten van andere fabrikanten. Denk bijvoorbeeld aan Arlo beveiligingscamera's en Philips Hue lampen. 

Net als de Q9FN biedt de Q900R ondersteuning voor Ambient Mode. Met een speciale companion app maak je meerdere foto's van het scherm en de naastgelegen achtergrond, waarna de tv deze achtergrond kopieert op het scherm kan weergeven als de tv 'uit' staat. Tegelijkertijd kan je daarbij bijvoorbeeld ook de tijd en weerinformatie tonen. 

Alleen een 'smart' remote

De tv wordt geleverd met een afstandsbediening met een ingebouwde microfoon, voor de Bixby assistent. Wat de afstandsbediening echter mist zijn knoppen. Het is de laatste jaren een trend bij televisiefabrikanten om steeds minder knoppen op hun slimme afstandsbedieningen toe te passen, en daarnaast ook een 'domme' afstandsbediening met een volledige toetsuitrusting mee te leveren. Samsung doet dat niet, bij de Q900R krijg je alleen een zogenaamde smart remote, die onder andere een numeriek keypad moet missen. Dat is niet zo handig.

Samsung QE55Q9FN (2018)


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Samsung 65Q900R

65 inch, Ultra HD 8K, Ultra HD Premium, LCD, HDR ondersteuning, Smart TV

Specificaties Prijzen

2.499,00 €

gem. 2.499,00 €
3 shops, 2x voorraad

Samsung 75Q900R

75 inch, Ultra HD 8K, Ultra HD Premium, LCD, HDR ondersteuning, Smart TV, Tizen

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

4.339,00 €

gem. 4.339,00 €
2 shops, 1x voorraad

Samsung 85Q900R

85 inch, Ultra HD 8K, Ultra HD Premium, LCD, HDR ondersteuning, Smart TV

Specificaties

Lees ook deze televisie artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*